DNP: Tužilaštvo da hitno reaguje i procesuira one koji su danas na Cetinju održali čas mržnje

0

Demokratska narodna partija dužna je reagovati na posledice današnjeg neprijavljenog okupljanja na Cetinju u organizaciji fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

“Svjedoci smo da su u prijestonici Crne Gore nedavno okupljeni građani uklonili vijenac koji su na grob kralja Nikole nedavno položili predstavnici Vlade Crne Gore obilježivši na taj način 100 godina od njegove smrti. Danas, na Cetinju otišlo se i korak dalje, pa smo mogli vidjeti slike divljaštva i huliganstva”, navode oni.

Kako objašnjavaju,  vidjevši da je ispred zgrade Ministarstva kulture došlo do okupljanja grupe građana, profesor i državni sekretar Dragan Koprivica izašao je ispred zgrade kako bi pozvao organizatore okupljanja na razgovor.

“Na pruženu ruku i riječi razuma, odgovor okupljene mase bile su kamenice upućene ka profesoru Koprivici, a potom i nasilan upad u prostorije Ministarstva kulture”, dodaju oni.

Demokratska narodna partija poziva tužilaštvo da hitno reaguje i procesuira one koji su danas na Cetinju održali čas mržnje, i svoje zahtjeve ili kako su danas istakli okupljeni pravdu, tražili kamenicama i upotrebom gole sile.

“Zahtijevamo da odgovorne procesuirate i da se konačno stane na kraj svakom obliku nasilja, jer smo svi svjedoci izuzetno zapaljive atmosfere i podjela u društvu. Odgovornost je na tužilaštvu i pravosudnim organima”, apeluju iz ove stranke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.