DNP: 22 godine od NATO bombardovanja – žrtvama dugujemo nezaborav!

0

Saopštenje Demokratske narodne partije prenosimo u cjelosti:

Demokratska narodna partija kao i u godinama iza nas i ove je dužna podsjetiti se NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Prije 22.godine na današnji dan, protivno odluci Savjeta bezbjednosti, snage NATO saveza otpočele su sa napadom na SRJ.

Spomenuta agresija NATO saveznika na SRJ dovela je do ogromnog broja žrtava prije svega u Srbiji, ali treba istaći da je i Crna Gora bila više nego pogođena NATO agresijom, te da je bombardovanje od strane NATO alijanse i na prostoru Crne Gore dovelo do žrtava kojima dugujemo makar nezaborav.

Uvažavajući objektivne geopolitičke okolnosti, te to da je Crna Gora članica NATO pakta, Demokratska narodna partija i u budućnosti težiće i ostaće posvećena poboljšanju i izgradnji najboljih, prijateljskih i bratskih odnosa sa tradicionalnim i istorijskim saveznicima poput Rusije, Srbije, kao i Kine .

Podsjećajući javnost u cjelini o navedenom stradanju našeg naroda od strane velikih sila, a suprotno svim civilizacijskim tekovinama, Demokratska narodna partija ovim putem odaje pijetet svim nastradalima tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.