Mladen Mikijelj

Đurović u SLOBODNOJ ZONI: Pravosuđe je nerješiv problem osim ako ne krenemo ka konkretnim akcijama, otkud uhapšenima milioni za jemstva?

0

Poslanik Nove srpske demokratije Dejan Đurović kazao je gostujući u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem da očekuje da rezultat Vlade i Parlamenta bude kao prethodnih mjeseci.

„Svjedoci ste da smo u proteklih par mjeseci napravili iskorak kad je rad Parlamenta u pitanju, usvojili smo Sudski savjet, VDT-a, sedmog sudiju Ustavnog suda, guvernerku CBCG. Vlada je ispunila dio svojih obaveza i povećala penzije na 450 evra. To je značajna stvar. Kad smo napravili ovako velike iskorake, očekujem da IBAR, koji podsjeća na protokolarne zadatke koje treba ispuniti, da i njega ispunimo“, kazao je Đurović.

Dodaje da je put Crne Gore ka Evropi, a put Crne Gore je bio mnogo brži i mnogo konkretniji nego prethodnih 30 godina kada je na čelu Crne Gore bio DPS sa satelitima.

„Gotovo sam siguran da će ova parlamentarna većina uvesti Crnu Goru u EU, gdje i pripada, dio Evrope i evropske porodice. Ne bi trebalo toliko podizati na pijedestal taj zadatak koji se zove IBAR u odnosu na te koji trebaju biti ispunjeni“, kazao je Đurović.

Ako se prisjetimo da su Vesna Medenica i Blažo Jovanić bili u zatvoru a da je Saša Čađenović i dalje u zatvoru, tu se jasno vidi kakvo je pravosuđe bilo.

„Možemo pričati i o tome kako se čuveno jemstvo daje. Odakle ljudima koji su radili na službeničkim poslovima sa platama do 3.000 evra – odakle im milioni evra? Odakle jemstvo od 9.3 miliona? To je ogromna suma. Pravosuđe je svakako problem koji će biti nerješiv ukoliko ne okrenemo list i ne krenemo ka konkretnim akcijama“, kazao je Đurović.

„Pomirenje je nešto što se u najkraćem roku mora sprovesti“

Na pitanje da prokomentariše rekonstrukciju Vlade, Đurović tvrdi da oni poštuju koalicioni Sporazum.

„15. novembar je zadnji rok. Ipak, parlamentarna većina je postigla veliki iskorak i shodno tome, za očekivati je da rekonstrukcija bude što prije. Ako bih ja bio premijer umjesto Spajića, ja bih predložio rekonstrukciju koliko sjutra. Što se nas tiče, nismo protiv ničijeg učešća u Vladi ako će pozitivno da doprinese. Ja koliko sam primijetio u Parlamentu, osim Bošnjačke stranke postoji još partija koje neće javno da priznaju, ali koje nisu daleko od učešća u Vladi“, kazao je Đurović.

Kao koalicija su, navodi on, neko ko zagovara pomirenje u Crnoj Gori a velemajstori podjela su bili u DPS-u.

„Možda su se ponekad i zbog političkog neiskustva određene partije sa nacionalnim predznakom izlijetale kada su komentarisale pojedine pojave. DPS je 30 godina na podjelama vladao u Crnoj Gori a vjerovatno su bili najveći majstori kada je u pitanju ta vrsta političkog nesojluka da svađaju građane Crne Gore. Mi želimo potpuno drugačije. Mi želimo da se građani pomire a što se nas tiče, ko god želi da pomogne i Vladi i većini a nije DPS, zašto da ne. Dosta je bilo podjela. Pomirenje je nešto što se u najkraćem roku mora sprovesti“, kazao je Đurović.

SD je, ipak, kako navodi, postao dio DPS-a.

„SKY treba da bude tema za tužilaštvo i sud a ne za građane“

Govoreći o ponašanju premijera prema poslanicima, Đurović podsjeća da je Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore rekao da je jedino dobro „bitangi“ Dritanu Abazoviću što je Albanac.

„Prisjetimo se i tih dešavanja na Skupštini a dešavale su se gore stvari od ovoga. U Crnoj Gori imamo želju za retrogradnom amnezijom da vrlo brzo zaboravljamo stvari“, kazao je on.

SKY prepiska, kako navodi, treba da bude tema za sudstvo i tužilaštvo a ne za građane Crne Gore. Govoreći o ulozi Upravnog suda u poništavanju Vladinih odluka, Đurović tvrdi da Upravni sud preuzima ulogu izvršne vlasti.

„Imali smo v.d. stanje i Vlade koja je trajala skoro godinu dana ali Crna Gora generalno treba da izađe iz v.d. stanja. Konkurs je trebao biti raspisan za direktora policije ali ga nema. Imamo tužbu Ministarstva unutrašnjih poslova protiv Vlade. Imamo i tužbu članova Vlade protiv Vlade, imamo i gospodina Brđanina koji tuži, a Upravni sud ne daje pravo na pozitivan odgovor u ovoj situaciji a najveći gubitnik je država Crna Gora“, kazao je Đurović.

U Budvi su, komentarisao je budvanske lokalne izbore, uzeli apsolutnu pobjedu ali se završilo kako se završilo.

„Ja sam siguran da će NSD sa koalicionim partnerima postići najbolji rezultat i da će novi predsjednik opštine biti Mladen Mikijelj jer on ima rezultata u Morskom dobru“, kazao je Đurović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.