Mladen Mikijelj

Đuričković: Spajić je aferu Do Kvon stavio u kontekst hibridnog rata, Srbija ima interes da utiče na tokove u Crnoj Gori!

0

Premijer Milojko Spajić je aferu Do Kvon na premijerskom satu stavio u kontekst hibridnog rata protiv njega i Vlade. Naveo je da je neka strana sila instrumentalizovala URU da ruši Vladu Crne Gore u momentu kad treba da povuče odlučujuće poteze da uđe u EU.

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković ocijenio je da su tvrdnje Spajića o uključenosti stranih sila u aferu Do Kvon, nešto što ne možemo da isključimo.

Smatra da je riječ o Srbiji koja ima interes da utiče na tokove u Crnoj Gori.

„Trdnje koje je iznio Spajić su potpuno u ovom slučaju bezvrijedne, to je pokušaj pravljenja od njega žrtve, a on kao premijer države nema pravo da bude žrtva, nego treba da stisne petlju i konačno skupi hrabrost i da kaže sa kojih to konkretno adresa njemu stiže ta hibridna prijetnja u obliku Do Kvona. Ovdje nije riječ o odbrani lika i djela Milojka Spajića, nego u ovom konkretnom slučaju riječ je o odbrani pozicije premijera ove države. I on je sa te strane dužan da jasno i glasno kaže ko su ti akteri, na kraju krajeva čovjek je maltene prvi čovjek u državi ibarata sa operativnim podacima i ima dovoljno moći da može da dođe do kvalitetnih podataka i da malo preciznije tvrdi“.

Komentarišući izjavu predsjednika Skupštine Andrije Mandića da je za iščlanjenje Crne Gore iz NATO-a, Đuričković kaže da to nije iznenađenje.

„Jeste iznenađenje u odnosu na ono što gospodin Mandić pokušava da plasira u javnost u proteklih par mjeseci i možda možemo da kažemo i godinu dana, da je riječ o čovjeku koji je tu da pomiri, da približi Crnu Goru EU, da nema ništa protiv NATO-a, da je to faktičko stanje i tako dalje, da je to nešto što je taj korpus u Crnoj Gori prihvatio kao našurealnost i onda on kaže jednu iskrenu rečenicu i vidite da o tome nije riječ i da su oni u suštini na svim onim stavovima na kojima su bilisve ovovrijeme. Samo što se služe drugim sredstvima da dođu do istoga cilja“, kaže Đuričković.

Govoreći o šutnji Zapada na izjavu Mandića, Đuričković kaže da nije ni očekivao reakciju.

„Mislim da velika većina svih tih zapadnih adresa su i te kako svjesni činjenice šta Mandić predstavlja uCrnoj Gori i kome je on lojalan. Na kraju krajeva brojni zvaničnici su to i više puta potvrdili. Nažalost imamo i dio evropskih zvaničnika koji žele da ignorišu te i takve činjenice, forsirajući po svakom cijenu da ostvarimo nekakav napredak, u suštini da zaboravimo ono što su suštinske stvari kada je u pitanju Evropska unija, a to su vrijednosti“, zaključio je Đuričković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.