Mladen Mikijelj

Đuričković: Odgovori ambasada SAD-a i Njemačke najbolje opisuju urušavanje međunarodnog ugleda Crne Gore

0

Izjava Pokreta Evropa sad (PES) da amandmane predlažu uz posredovanje SAD-a nije iznenađenje, saopštio je međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković.

„Čvrsto sam uvjeren da je riječ o nekom bratu od tetke koji je na privremenom radu u SAD, koji je u pauzi između kuće i posla ponudio posredovanje. Današnji odgovori ambasada SAD-a i Njemačke najbolje opisuju na koje grane je spala naša diplomatija i kojom brzinom se urušava međunarodni ugled Crne Gore“, izjavio je Đuričković, nastvaljajući:

„I ovog puta, baš kao u slučaju protesne note BiH, građani i mediji informacije ne dobijaju od Ministarstva spoljnih poslova i Vlade Crne Gore već moraju da traže odgovore od ambasada drugih zemalja“, dodao je sekretar SD-a.

Đuričković je zatim ponovio izlizane fraze o, kako tvrdi, „neustavnom Danu Republike Srpske“, a nezaobilazna tema su mu i Dodik, Vučić…

„Nakon mjeseci ćutanja Ministarstva spoljnih poslova i Vlade Crne Gore povodom učešća crnogorskih zvaničnika na proslavi neustavnog Dana Republike Srpske, posjete Dodika i protesne note BiH, glasanja na POSP-u, Savjetu Evrope , uvredama koje u kontinuitetu stižu od režima Vučića…najavljeni amandmani predstavljaju najveću diplomatsku aktivnost 44. Vlade“, rekao je Đuričković.

Prema njegovim riječima, „nažalost, posvećenost i predanost Vlade i Ministarstva spoljnih poslova posljedica je podaničkog mentaliteta, a ne nezavisnosti u vođenju spoljne politike“.

„Glavni pregovarač Crne Gore sa EU, već je napustio svoje obaveze i posvetio se lokalnim izborima. Bilo bi finansijski racionalno da se istim primjerom vodi i šef diplomatije Filip Ivanović jer se sve odluke po pitanju spoljne politike Crne Gore svakako donose u Beogradu, eventualno po koja odluka u skupštinskoj kapelici vojvode Mandića“, zaključio je SD-ovac Đuričković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.