Đurić: Pravda nije zadovoljena ni dvije decenije poslije pogroma Srba sa KiM

0

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić naveo je danas, povodom pogroma Srba sa KiM, da pravda nije zadovoljena ni poslije dvije decenije.

On je dodao da etnonacionalistički režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija lažima pokušava da cinično izvrne istoriju tog pogroma.

„I poslije dvije decenije ljudska prava, egzistencija i samo postojanje srpske zajednice i dalje su ozbiljno ugroženi. Srbija ce ostati čvrsta u traženju pravde i zaštiti svog naroda, kulture i nasleđa na teritoriji Kosova i Metohije“, napisao je Đurić na Tviteru

On je ocijenio da je pogrom imao za cilj brisanje cjelokupne srpske etničke grupe na KiM, zajedno sa njenim kulturnim, istorijskim i duhovnim nasleđem.

„Ubijeno je 28 ljudi, a stotine su ranjene, dok su hiljade Srba i nealbanaca preko noći nasilno iseljene sa zemlje svojih predaka. Stotine civilnih i crkvenih imanja spaljeno je do temelja. Tri godine nakon što je svijet vidio uništenje statua Bude u Avganistanu, spaljena je još jedna lokacija UNESCO-a, Crkva Presvete Bogorodice Ljeviške u Prizrenu“, istakao je Đurić, prenosi Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.