Đurđević Stamenkovski: Kurti svoj bijes zbog političkog poraza u SE ispoljava nad srpskim narodom

0

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Milica Đurđević Stamenkovski najoštrije je osudila nasilni upad policije samoproglašenog Kosova* u ekspoziture Poštanske štedionice u četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije, koji je nazvala aktom genocidne politike prema Srbima u Pokrajini.

– Režim u Prištini svakodnevnim provokacijama i okupacijom srpskih institucija stvara nepodnošljive uslove za život srpskih porodica koje su zbog zabrane platnog prometa i trgovine sa centralnom Srbijom dovedene u stanje alarmantne humanitarne i egzistencijalne krize – navela je Stamenkovski.

Ona je istakla da premijer samoproglašenog Kosova* Aljbin Kurti, bijes zbog svog političkog poraza u Savjetu Evrope, sada ispoljava nad srpskim narodom u Pokrajini, koji se sistematski izlaže najpodmuklijim oblicima genocidnih radnji i etničkog čišćenja, saopšteno je iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Pripadnici policije samoproglašenog Kosova sa puškama i pancirima upali su juče u ekspoziture Poštanske štedionice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga primanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.