Đurđević Stamenkovski: Đilas brutalno obmanjuje narod, tokom izborne propagande Kurtijevo ponašanje nazvao „suludim“, a sada sjedi sa njim za istim stolom

0

Predsjednika Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski reagovala je na zajedničko učešće samoproglašenog kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predvodnika probriselske opozicije Dragana Đilasa na panel diskusiji u Skoplju.

Ona je rekla da se radi o krajnje neodgovornom postupku predsjednika SSP (Đilasa), posebno imajući u vidu trenutak u kome se susret održava, nekoliko dana nakon diplomatske bitke u Savjetu bezbednosti UN.

Đurđević Stamenkovski ne isključuje mogućnost da se ovim susretom šalje poruka „ako Vučić neće da prihvati Kurtijeve ultimatume, ima ko hoće, i to u roku od odmah“.

– Dokazani progonitelj Srba na KiM Aljbin Kurti i njegova propaganda ovo će iskoristiti da poprave svoj imidž, i to nažalost koristeći jedan dio opozicije u Srbiji – rekla je Đurđević Stamenkovski.

Đurđević Stamenkovski ne isključuje mogućnost da se ovakvim događajima šalje i implicitna poruka „da je opozicija mnogo poželjniji sagovornik za Kurtija nego aktuelna vlast“.

– A to možda i ne treba da čudi, jer je argumentacija koju je Kurti iznio u Savjetu bezbjednosti UN, u djelovima identičn saopštenjima i izjavama probriselske opozicije u Srbiji. E sad, ko od koga prepisuje, ili možda imaju istu centralu, to su već zanimljiva pitanja – kazala je Đurđević Stamenkovski.

Međutim, ona je istakla da Kurti i Đilas imaju jedan zajednički problem.

– A taj problem je što predsjednik Stranke slobode i pravde nije predsednik Srbije – navela je Đurđević Stamenkovski.

Za kraj je dodala:

– Ovim postupkom Dragan Đilas brutalno obmanjuje narod, jer je tokom izborne propagande Kurtijevo ponašanje nazvao „suludim“, a sada je lider kosovskih Albanaca očigledno neko sa kim se može razgovarati za istim stolom, i to javno, i to na temu progresivnih politika. A jedina progresija koja je vezana za Kurtija je progresija nasilja i etničkog čišćenja – zaključila je Đurđević Stamenkovski.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.