Đurđev: Zajednička deklaracija Srbije, Mađarske i Bugarske zalog za opstanak država i naroda

0

Srpska liga pozdravlja odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da bude jedan od potpisnika deklaracije za odbranu porodičnih vrijednosti zajedno sa Katalin Novak i Rumenom Radevim i da na taj način digne glas za značaj porodice u današnjem svijetu, saopštio je Aleksandar Đurđev, lider Srpske lige.

– Naša partija se od svog osnivanja zalaže za favorizovanje porodičnih vrijednosti, zaštitu majki i djece i ovakve poteze države Srbije vidimo kao ohrabrujući zalog za budućnost – izjavio je Đurđev.

On je naglasio da je ovo nastavak proporodične politike predsjednika Vučića, koji je odavno ustanovio finansijsku podršku za rođenje prvog djeteta, ali i drugog, trećeg i ostalih u visinama od po nekoliko stotina hiljada dinara.

– Ovom deklaracijom Srbi, Mađari i Bugari su poručili da žele da opstanu i biološki i kulturološki i uspjeće u tome, jer su stari evropski i hrišćanski narodi. Gdje je sada lažna desna opozicija da podrži predsjednika Vučića u ovakvim stvarima? Lagaće još jednom da je neko ukrao njihov program, jer njihov jedini program je napad na Vučića po cijenu napada i na sopstvenu državu – napomenuo je Đurđev.

Predsjednik Srpske lige dodao je da se nada da će država uvažiti apele njegove partije u smislu jačanja proporodične politike.

– Treba nam ministarstvo za porodicu, trebaju nam najveće moguće privilegije za majke troje ili više djece, koje jesu i moraju biti tretirane kao narodni heroji, moramo obezbijediti besplatne udžbenike za đake širom Srbije i važno je, insistiramo na tome, da vjeronauka bude obavezna u osnovnim i srednjim školama, jer sve tradicionalne konfesije u Srbiji pozivaju na zaštitu porodice i porodičnih vrednosti – zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.