Đurđev: Vučević će sačuvati i Kosmet i Srbe na njemu

0

Ako je iko do sada, uz predjsednika Vučića, pokazao da mu je politički imperativ očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije i zaštita svakog Srbina koji živi u južnoj srpskoj pokrajini, onda je to ministar odbrane Miloš Vučević. Svojim dosadašnjim pregalaštvom Vučević je nesumnjivo pokazao da je vaspitan na kosovskom zavjetu i da nikada ne bi izdao Srbe koji su na Kosmetu na prvoj liniji fronta odbrane Srbije, izjavio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On smatra da su neosnovani napadi na Vučevića i vađenje iz konteksta djelova njegovih izjava usmereni na pokušaje njegove diskreditacije kao najozbiljnijeg kandidata na mjesto premijera Srbije, ali da su bezuspješni, jer građani Srbije znaju da je svih ovih godina ime i prezime Miloša Vučevića postalo sinonim za odgovornu i ozbiljnu patriotsku politiku.

,,U svakoj svojoj izjavi u javnosti Vučević je naglašavao značaj očuvanja srpskog življa na Kosovu i Metohiji i jasno podvlačio da je novi egzodus istog crvena linija koju nikome nećemo dozvoliti da je pređe. Tamošnji Srbi to dobro znaju i Vučević je, poslije predsjednika Vučića, politička figura u koju oni imaju najviše poverenja“, precizirao je Đurđev.

Predsjednik Srpske lige uvjeren je da bi izbor Vučevića na mjesto premijera Srbije bio jak signal Srbima sa Kosmeta da ih njihova zemlja neće napustiti.

,,Vučić i Vučević će odbraniti ne samo Srbe sa Kosova i Metohije, već sve Srbe i celu Srbiju“, zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.