Đurđev: Srpska liga apeluje na zemlje koje nisu priznale tzv. Kosovo da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici!

0

,,Srpska liga, shodno informacijama u medijima da bi Rumunija i Grčka mogle da glasaju za usvajanje rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici, apeluje na ove, ali i ostale tri zemlje koje nisu priznale nezavisnost tzv. Kosova, tj. Slovačku, Kipar i Španiju, da ne upadnu u zamku antihrišćanskih i antievropskih globalističkih centara moći i da ne glasaju za ovu rezoluciju ili da bar ostanu uzdržani.

Svojim nepriznavanjem tzv. Kosova, uprkos ogromnim pritiscima, ove zemlje su već pokazale da imaju čvrst karakter u suverenu spoljnu politiku i mislimo da i u ovom slučaju, i zbog nas i zbog njih, trebaju tako postupati“ – izjavio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je napomenuo da će, ukoliko ove zemlje glasaju za rezoluciju o Srebrenici, direktnu odgovornost snositi naše ambasade u njima.

,,Ne može predsjednik Vučić sve sam, ove informacije pokazuju da su naši ambasadori i osoblje u tim zemljama katastrofalno podbacili, da su od naših prijatelja svojim nečinjenjem i ne pokazivanjem dovoljnog interesovanja i pažnje zemljama domaćinima od dokazanih prijatelja doveli do potencijalnih neprijatelja“ – podvukao je Đurđev.

Predsjednik Srpske lige ukazao je na primer Mađarske koja će glasati protiv rezolucije i od koje smo višegodišnjim trudom i radom napravili prijatelje.

,,Ukoliko neka od pomenutih pet zemalja glasa za rezoluciju o Srebrenici, momentalno treba dati otkaz tamošnjem ambasadoru i zabraniti mu dalji rad u državnoj službi. Umjesto da budu na svim tamošnjim medijima, ali i domaćim, da apeluju svom snagom na zemlje domaćina da ne glasaju za rezoluciju, njih nigde nema. Ko nije spreman na žrtvu i ozbiljno vođenje državne politike bolje sam da se skloni sa scene, ovo su vremena koja ne trebaju mekušce i beskičmenjake, već ozbiljne i odgovorne ljude“ – zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.