Đurđev: Napad na crkvu i patrijarha – nepogrešivi simptom antisrpske bolesti!

0

,,Budimo otvoreni i jasni – Miloš Jovanović i Nova DSS ne zameraju patrijarhu srpskom Porfiriju to što ne diže glas protiv neke politike, već što ne želi da bude dio političke kaljuge zvane tzv. opozicija. Sitne duše ne mogu da shvate da je naša sveta Crkva vanprostorna i vanvremenska pojava, a kamoli vanpolitička“ – izjavio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev povodom otvorenog pisma patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju koje je uputio predsjednik Nove DSS Miloš Jovanović.

Đurđev napominje da Jovanović nikada nije izrazio želju da podrži predlog Srpske lige da se osnuje posebno ministarstvo vjera, niti je ikada stao u odbranu srpskih vladika i sveštenika od medijske hajke koju protiv njih vode opozicione partije i ličnosti.

,,Nisam primijetio da je dotični branio ni patrijarha, ni vladiku bačkog Irineja, a nije ni sveštenike koje neki u Novom Sadu misle da mogu da batinaju kao što su to radili njihovi ideološki preci zvani komunisti. Stoga je Jovanović poslednja osoba koja ima pravo da nadobudno bilo šta zahtijeva od patrijarha“ – podvukao je Đurđev.

Predsjednik Srpske lige smatra da SPC razumije poziciju srpske države i naroda i da će, kao i u prošlosti, biti temeljni stub njihovog opstanka.

,,Jovanović je odabrao svoj put, on je zajedno sa onima koji našu svetu crkvu svakodnevno blate u medijima, on je u društvu onih koji bi ukinuli Bogoslovski fakultet i koji bi udarili poreze na našu crkvu, koji mrze našu braću iz Republike Srpske. Jasno je svima da patrijarh te i takve nikada neće podržati“ – zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.