Đurđev: Koalicija NADA kao politički komesarijat Zapada

0

„Ni to što su promenili ime u Nova Demokratska stranka Srbije im ne pomaže u pogledu njihove hronične neobaviještenosti – rekao je poslanik i predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev povodom otvorenog pisma koje je NDSS uputila Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskome gospodinu Porfiriju.

„U otvorenom pismu Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskome gospodinu Porfiriju, za koje se niko od gospode iz NDSS nije ni udostojio da potpiše, od Patrijarha se traži da se „češće, svakodnevno i glasnije čuje“ povodom Kosova i Metohije. Da se radi o lošem marketinškom potezu, a na o iskrenoj brizi za pitanje Kosova i Metohije, govori nam i to što je ovo pismo upućeno dan nakon organizovanja naučnog skupa „Kosovo i Metohija – istorija i kulturno nasljeđe“ na kome je Njegova Svetost pokazala da je itekako upoznata sa situacijom unutar naše južne pokrajine i ponovila svoj stav o Kosovu i Metohiji“ – rekao je Đurđev.

„U otvorenom pismu nepoznati autor je zaboravio nekoliko važnih činjenica, na primer zaboravio je da spomene kako je baš njegova stranka bila na vlasti tokom pogroma Srba 2004. godine – to što su promenili ime ih ne abolira od političke odgovornosti. Deo gde se priča o puzećem priznanju secesije, gde se od Patrijarha traži da utiče na politiku, stavlja našeg poglavara u nepovoljan položaj iz prostog razloga što ne postoji politika koja u sebi sadrži puzeće priznanje secesije Kosova i Metohije“ – ističe Đurđev.

„Umjesto da se bave time što ih sve više ljudi napušta, što im je politički rejting u slobodnom padu, umjesto bavljenja predstojećom kampanjom, izgradnjom infrastrukture NDSS je uzeo za shodno da apeluje na poglavara SPC. Apropo njihove brige za SPC i njene vjernike, možda bi nepoznati autor iz NDSS trebao da napiše sitnu knjigu njihovim koalicionim partnerima iz Novog Sada povodom njihovog nedostojnog držanja po pitanju crkve na Limanu“ – rekao je Đurđev.

„Izgleda da je NDSS pronašao svoju novu ulogu pod okriljem probriselske opozicije, da mu je namijenjena uloga političkog komesara koji će disciplinovati sve one koji se ne slažu sa politikom koju vodi prozapadna opozicija pod pokroviteljstvom stranih ambasadora – Koalicija NADA od patriota do političkog komesarijata Zapada – zaključuje Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.