Đurđev: Ko neće da brani i hrani domaće službe, braniće i hraniće one tuđe!

0

Lanac špijuniranja preko člana hrvatske ambasade u Beogradu, a koji je otkriven i razbijen zahvaljujući radu Bezbjednosno-informativne agencije, dokaz je da strane službe danonoćno vršljaju po Srbiji i kao takve predstavljaju opasnost za mir i stabilnost u našoj zemlji, rekao je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

– Ipak, naše službe su pokazale karakter, da imaju snažan nacionalni predznak i da ne robuju ni jugoslovenstvu ni nacionalizmu, već se vode isključivo srpskim nacionalnim interesima – izjavio je Đurđev.

Prema njegovim riječima, strani centri moći uložili su milijarde da među Srbima stvore nepovjerenje prema sopstvenim službama, a time i prema sopstvenoj nacionalnoj bezbijednosti.

– Bez jake službe nema jake države, a time ni jake privrede, plata, penzija, stipendija i svega ostalog. Oni koji unutar Srbije govore i rade protiv domaćih službi, koji govore da iste ne treba ni braniti ni hraniti, očigledno čekaju da strane službe zauzmu njihovo mesto. Treba biti jasan – ko je protiv domaćih službi, taj je za tihu stranu okupaciju države – podvukao je Đurđev.

Predsjednik Srpske lige smatra da je izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd danas izgleda poput Kazablanke tokom Drugog svjetskog rata nije preterana, već realna i utemeljena.

– Srbija i Balkan u cjelini zanimaju centre moći širom svijeta, njihove službe putem meke moći i propagande pokušavaju da destabilizuju naš prostor, da unesu smutnju među naše građane, da prekinu neraskidive veze države i nacije. Optimista sam da ćemo se odbraniti od takvih napada, jer ne možete uništiti službe naroda čiji su pripadnici u dalekoj prošlosti učestvovali u stvaranju službi nekih od najmoćnijih zemalja tog vremena poput Ruskog carstva i Osmanske imperije, a čije službe postoje duže nego mnoge države na Balkanu i u Evropi – zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.