Đurđev: Bez Boga ni preko praga, a kamoli u Njujork u borbu protiv antihrišćanske rezolucije o Srebrenici!

0

Predsjednik Srpske lige, Aleksandar Đurđev, izjavio je da Srpska liga ne samo da sa radošću pozdravlja zajedničku molitvu patrijarha srpskog Porfirija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Miloša Vučevića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, već i da je prva apelovala da se uvede nacionalni dan molitve kako bi se ojačao duh zajedništva cijele nacije.

Prema njegovim riječima, zajednička molitva srpskih duhovnih i svjetovnih vođa smeta samo lijevo-liberalima u Srbiji koji su još jednom dokazali da su ideološki potomci bogoboračkih komunista.

,,Umjesto da napadaju Aljbina Kurtija koji crkve i manastire SPC proglašava za terorističke ćelije, njima smeta jedna mirna i dostojanstvena molitva. To je sve što treba da znate o onima koji žele da daju doprinos uništenju Republike Srpske i nasilnoj smjeni vlasti u Srbiji“ – napomenuo je Đurđev.

Predsjednik Srpske lige podsjeća da i SAD i Rusija imaju nacionalni dan molitve i da je to važan instrument u borbi za očuvanje hrišćanskog identiteta.

,,Srpska liga godinama insistira i na uvođenju vjeronauke kao obaveznog, a ne izbornog predmeta u školama, da naša zemlja uvede ministarstvo vjera, kao i da nedjelju, dan odmora za sve hrišćane, proglasi kao neradni dan. Nemamo ništa protiv ni da petak bude neradni dan za naše građane muslimanske vjeroispovjesti. Suština je da nekadašnjim titoistima smeta što se Srbija vraća Svetosavlju kao svom duhovnom izvoru, ali to je prirodan proces koji niko ne može spriječiti“ – zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.