Đukić: Izvjesno dobijanje IBAR-a, Skupština dala veliki doprinos rezultatima Spajićeve Vlade

0

Vlada je prije nekoliko dana utvrdila predloge IBAR zakona, koji će, kako su istakli, biti od naročitog značaja za ispunjenje mjerila u pregovaračkim poglavljima 23 i 24. Skupština će o njima raspravljati u utorak.

Politički analitičar Stefan Đukić rekao je da je izvjesno usvajanje IBAR zakona, jer nijedna od političkih opcija ne može sebi da dozvoli da bude viđena kao krivac za njihovo neusvajanje.

„A prije svega zbog maltene već prikazane situacije da je to završena priča“, kazao je Đukić.

On je rekao da treba imati u vidu da ono što je učinjeno za vrijeme Spajićeve vlade svakako jeste i doprinos Skupštine.

„Jer je Skupština ta koja je izglasala zakone i imenovala neophodne ljude. Naravno, Vlada je uticala, bila je medijator među različitim političkim subjektima i ne može se poreći njihov uspjeh. Da li je učinjeno najviše – prerano je govoriti jer treba imati u vidu da je pozitivan politički momenat i da je EU željela da nas pogura. Samim tim zavisi mnogo više od njih nego od nas. Ono što jeste dobro je da se konačno pokrećemo sa mrtve tačke na kojoj smo bili jako dugo vremena i možemo da se nadamo da na ovome neće stati. Nakon cjelokupnog mandata možda bismo to mogli reći za Spajićevu vladu, ako nastavi da donosi rezultate, ali to će vrijeme pokazati“, rekao je Đukić.

On nije saglasan da se bilo ko igra evropskom budućnošću Crne Gore.

„Mislim da su u pitanju samo naša domaća prepucavanja koja  različite političke opcije žele da iskoriste da izguraju neku svoju dodatnu agendu u ovom trenutku kada ti zakoni moraju biti usvojeni, odnosno kada svi očekuju da će oni biti usvojeni i potpisani. Do koje će mjere ko ići, to ćemo da vidimo, ali ne bi se složio sa time da se bilo ko igra, ne bi se složio sa time da bilo ko zaista ozbiljno planira da obstruira dobijanje IBAR-a i svega ostalog što u svojoj ide. Više mislim da su u pitanju trenutna unutrašnja prepucavanja i pozicioniranja za neke naredne izbore“, kazao je Đukić.

(RTCG)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.