Đukanovićeva NVO zabrinuta za regularnost izbora: Partijsko zapošljavanje kao potkupljivanje pristalica državnim poslom

1

Decenijama je tzv. NVO sektor služio kao ikebana Đukanovićevoj ličnoj vladavini, dajući mu lažnu demokratsku krinku. Na isti način su sve “viđenije“ NVO poslužile Đukanoviću i u protekle dvije godine, od kada je njegova lažna stranka izgubila apsolutnu vlast, u stopu prateći njegove laži o “ruskom malignom uticaju“, pridruživali se hajkama na SPC i srpske političke predstavnike, kao i na zvaničnu Srbiju i njenog predsjednika Vučića. U tome je posebno prednjačio Centar za demokratsku tranziciju, a zamjenica izvršnog direktora CDT-a, Biljana Papović oglasila se danas, lažno zabrinuta za regularnost predstojećeg izbornog procesa.

“Više desetina javnih konkursa koji su u toku i kojima se namjerava zaposliti više stotina službenika u izbornoj kampanji ili odmah nakon nje svjedoče o novom krugu partijskog zapošljavanja, odnosno predizbornog potkupljivanja političkih pristalica „državnim poslom“, kazala je Papović.  Kako je navela, većina formirana nakon parlamentarnih izbora 2020. godine nije ispunila obećanje dato građanima o uvođenju pravednog i na znanju baziranog sistema zapošljavanja, već je onu pogubnu logiku “jedan zaposleni, četiri glasa” dodatno usavršila i podigla na jedan viši nivo.

Iako su decenijama dobijali enormne iznose novca iz inostranstva za promociju ljudskih prava, pa i kako sam naziv organizacije kaže “demokratsku tranziciju“, ova lažna NVO i njoj slične organizacije su potpuno demaskirane kao klasična NVO posluga Đukanoviću i njegovom kriminalnom okruženju, a posebno u periodu nakon avgusta 2020. godine, kada nisu smjele javno da ga označe kao jedinog koji uporno već preko dvije godine opasno ugrožava ustavni poredak, uznemirujući demokratsku javnost svojim bezumnim ponašanjem i postupcima. Na isti način, ni danas ne smiju da Đukanovićev mafiokratski režim označe kao utemeljivača partijskog zapošljavanja, ali i glavnog uništitelja izbornog procesa decenijama unazad.

Sa političkim slomom Đukanovića, njegove lažne stranke i satelita započelo je i konačno raskrinkavanje sramotne uloge njemu uslužnih NVO, a što će sve blagotvorno djelovati na proces istinske demokratizacije u zemlji. Demontaža pljačkaškog DPS sistema nema alternativu i ne može više da čeka, pa je razumljiva i nervoza u CDT-u, jer su upravo ovakve lažne NVO bile jedne od bitnijih podupirača kriminalnog sistema koji je urnisao sve institucije u državi, podrivao ustavni poredak, podređujući sve zadovoljenju ličnih potreba nekolicine neodgovornih pojedinaca. A o regularnosti izbornog procesa u vrijeme autokratske vladavine DPS-a, ogromna većina domaće i međunarodne javnosti zna sve, osim plaćenika iz CDT-a koji su između ostalog sve izbore proglašavali “demokratskim i regularnim“.

1 Comment
  1. Sparta komentariše

    CDT i Koprivica govna koja mnogo smrde po DPSu…Brzo u septičku jamu sa njima…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.