Đukanović vrijeđajući Rusiju želi u EU: „O destrukciji Moskve izlišno razgovarati“

3

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na konferenciji Balkanski integracioni forum koji se održava u Podgorici, kazao je da šta god da se događalo sa daljom politikom proširenja EU, Crna Gora mora da nastavi svoj evropski put.

Naveo je da Crna Gora ni jednom nije bila u nedoumici kada je u pitanju evropski put bez obzira na uticaj Rusije.

„Samo je jedna ozbiljna investicija bila iz Rusije, a to je bila investicija u aluminijumsku industriju“, saopštio je Đukanović, dodajući da postoje još uvijek centri moći koji žele da vode Titovu spoljnu politiku, te da oni koji vode takvu politiku se nisu ni sami opredijelili kom krugu žele da pripadnu.

„Mi smo Evropljani, mi se smatramo svojima na svom, ne tražimo dozvolu da se vratimo evropskoj kući. Naravno moramo računati na pravila ako želimo da budemo dio EU. I bez toga nema ozbiljne alternative. Šta je ozbiljna alternativa, ovo što se nudi iz Moskve? Da li neko ovde vidi ozbiljnu ponudu ili vidi samo destrukciju EU jedinstva i evropskog sistema vrijednosti, to je ponuda koja je alternativa. I sad treba neko da prihvati. Mislim da je čak izlišno razgovarati na tu temu“, rekao je Đukanović.

3 Comments
 1. Bajro komentariše

  E kako lažeš sve ti prosto !

 2. Bajro komentariše

  Imaju Rusi više u vlasništvu nego što ti misliš.

 3. Buks komentariše

  Dok si lopinjao sa deripaskom,rusi su ti bili dobri,jedini.Đe su ti tada bili europejci?Oni se naknadno jave da blate sve druge.I kinezi su ti bili vrh,prave autoput,daju kredit sa minimalnom kamatom,daleko nižom od europljana.A sad te europljani napujdaju i na kineze,kao da su te oni naćerali na ovaj posao.Doduše,klepio si tu neku kintu,a i kinezi znaju da časte „zaslužnoga“.
  Ko su ti investitori:Keljmendi,Pua,Satis,Azerbejdžanci koji su opljačkali svoj narod.I ti si mislio da će to ići dovijeka.Na žalost građana ove ojađene zemlje,prodao si sve što si mogao,i ugradio koliko si mogao.I opet ima brava,koji za tobom bleje ka ovce na solilo.E,taman su to,ništa bolje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.