Đoković i Marej bijesni na Amerikance

0

Sadašnji i nekadašnji ‘broj 1’ svjetskog tenisa, Srbin Novak Đoković i Britanac Endi Marej, kritikovali su Američki teniski savez (USTA) zbog isključenja s turnira dvojice južnoameričkih igrača,  čiji je kondicioni trener bio pozitivan na koronavirus, iako su obojica imala negativan rezultat na testiranju.

Argentinac Gvido Pelja i Bolivijac Hugo Delijen nisu mogli da nastupe na Sinsinati Mastersu, koji danas počinje u Njujork, jer je njihov zajednički trener Huan Manuel Galvan bio pozitivan na posljednjem testiranju uoči turnira, iako nije pokazivao nikakve simptome bolesti kovid-19.

Kako je u takvim slučajevima propisano da osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom idu u 14-dnevnu izolaciju, Pelja i Delijen će najvjerovatnije morati da propuste i nastup na US Openu, iako su obojica imala negativan rezultat na istom testiranju koje je prošao njihov trener.

Portparol USTA-a Kris Vidmajer brani odluku organizatora o isključivanju dvojice igrača, ističući da su se držali protokola koji je donio američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.