Đeljošaj prozvao Uniju slobodnih sindikata: Ukidanje neradne nedjelje traži Socijalni savjet, vi tamo imate predstavnika

0

Pojedine kolege iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore su, vjerovatno na konsultacijama kod jedne opozicione partije, a u vezi politički motivisanog štrajka u prosvjeti, čime se direktno ugrožavaju naša djeca, pa ne prate ni sjednice socijalnog savjeta, navodi se u reagovanju ministra ekonomskog razvoja Nika Đelošaja na saopštenje Unije slobodnih sindikata u vezi ukidanja neradne nedjelje za vrijeme sezone.

“Kako ne bih remetio ovu politički motivisanu igranku samo ću podsjetiti da Ministarstvo ekonomskog razvoja, a kada je u pitanju radna nedelja, sprovodi aktivnosti na osnovu odluke Socijalnog savjeta, gdje i sami imaju svoj predstavnika. No, kako se sa sindikalnog prešlo na politički teren, moguće da su se pojedini malo i pretrčali, pa se tako i zanijeli u svojim izjavama. Stoga, u prilogu ovog odgovora objavljujem i pomenuti dopis Socijalnog savjeta na upoznavanje“, poručio je Đeljošaj, pa nastavio:

„Do tada, budite sigurni, ostajemo dosljedni našem poslu da u sistemskom i zakonitom pristupu, učinimo napore koji vode boljem sjutra za naše građane. Baš ovako kako se upravo isplaćuju i posljednje uvećane penzije za 74 000 naših penzionera i odlučno – do ispunjavanja svih obećanja kojima vraćamo dostojanstvo svim građanima”, zaključio je Đeljošaj.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.