Đeljošaj pojasnio: Nikada ne bih niti sam žrtve bombardovanja, među kojima je i moj srodnik, povezao sa motivima NATO intervencije!

0

Piše: Nik Đeljošaj, potredsjednik Vlade Crne Gore

Moram priznati da sam krajnje neprijatno iznenađen reakcijama pojedinaca na moj jučerašnji tekst, posvećen 25-godišnjici NATO intervencije u bivšoj Jugoslaviji, u kojem sam jasno i nedvosmisleno izrazio i žaljenje za nevine žrtve, a među kojima je, istine radi, i član moje šire porodice.

Ono što je ciljano i tendenciozno izvučeno  iz konteksta, a sa očiglednom namjerom moje diskreditacije, odbacijem sa indignacijom i prezirom.

Posebno osuđujem namjerna pogrešna tumačenja, relativizaciju i instrumentalizaciju nevinih žrtava zarad političkih ciljeva!
Takvom polusvijetu ne pripadam i neću nikada pripadati!

Razlog vojne intervencije je poznat cijelom svijetu, civilne žrtve nikada, niti u jednom trenutku, nisam nazvao niti povezivao sa razlogom sâme intervencije.

Dakako, ove političke partije koje su potrčale da klevetama i optužbama reaguju, kao i svi koji su kadri da nevine žrtve i djecu koriste za jeftine političke poene, više govore o sebi samima i sopstvenim moralnim dometima.

Još jednom, sa dubokim žaljenjem zbog nevino stradalih, ostajem dosljedan u borbi za bolju i sigurniju budućnost naše djece.

Za Crnu Goru oslobođenu politike prošlosti, sigurnu u NATO-u, prosperitetnu u Evropskoj uniji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.