Đeljošaj: Albanci imaju veliko poštovanje prema Jeleni Perović, možda skupe novac da vrati državi

0

Ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj izjavio je da je izvještavanje medija u vezi sa hapšenjem direktorice Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelene Perović zbog potrošnje goriva i kilometraže bilo cirkus.

„Cirkus sam rekao, jer Albanci u Crnoj Gori imaju veliko poštovanje prema Jeleni Perović. To je jedina institucija kojom je ona rukovodila gdje je bila sudija, gdje je smogla snage da donese osuđujuću presudu za skandiranje i vrijeđanje Albanaca, što vidimo i u zadnjim dešavanjima na utakmicama – gdje ih nazivaju šiptarima. Albanci imaju veliku zahvalnost prema njoj za taj postupak, za ove druge stvari ako je neko nešto uradio, naravno da će odgovarati i u tom kontekstu možda sam povezao, koji je možda vezan i za ovaj slučaj. Ja mislim da bi možda Albanci bili spremni da sve ove stvari, ako je nešto oštetila, da joj pomognu da vrati ova sredstva iz onoga što su, osjećaji prema tom činu iz 2016. godine“, kazao je Đeljošaj na konferenciji za medije poslije sjednice Vlade, prenose „Vijesti“.

On je naglasio da to govori kao lider političke partije, a ne kao predstavnik Vlade.

„To govorim kao lider Albanske nacionalne partije i Albanac, a insitucije treba da rade svoj posao i za to imaju moju punu podršku“, rekao je Đeljošaj.

Dodao je da u cijelom procesu treba da bude što manje politike.

„Svi, uključujući mene, treba da odgovaraju pred institucijama ako nešto urade i da novac vrate građanima“, naveo je Đeljošaj.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.