Mladen Mikijelj

Direktorka obaveštajne službe SAD: Razvoj situacije na domaćem i međunarodnom planu ide u korist Putinu

0

Vašington – Direktorka Nacionalne obaveštajne službe Sjedinjenih Država Avril Hejns ocjenila je danas da se rat u Ukrajini neće uskoro završiti, a da razvoj situacije na domaćem i međunarodnom planu ide u korist ruskog predsednika Vladimira Putina.

Hejns je pred senatskim Odborom za oružane snage rekla da je Rusija intenzivirala udare na ukrajinsku infrastrukturu kako bi umanjila sposobnost Kijeva da razmješta vojsku i naoružanje, usporila vojnu proizvodnju i primorala Ukrajinu da razmotri mogućnost pregovora.

„Putinova rastuća agresivna taktika protiv Ukrajine kao što su udari na ukrajinsku energetsku infrastrukturu, ima za cilj da u Ukrajini stvori utisak da će nastavak borbe samo povećati štetu po Ukrajinu i neće ponuditi put ka pobjedi”, rekla je Hejns.

Govoreći pred odborom o procjeni prijetnji po SAD u 2024, ona je rekla da će „ta agresivna taktika vjerovatno da se nastavi” a „rat se neće skoro završiti”.

Hejns je navela da Rusija napreduje na bojnom polju i da bi njene snage uskoro mogle da naprave taktički prodor u Donjecku i Harkovu, prenosi Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.