DF: Sudije na platnim spiskovima mafije, opraštaju im se i kockarski dugovi

0

“Smrtni udarac tužilaštvu i pravosudju, upravo je zadan politički montiranim sudskim procesima protiv DF, kada su ključni funkcioneri tužilaštva i sudstva pristali da budu obični poslušnici i sluge u funkciji očuvanja vlasti aktuelnog režima, saopšteno je iz Demokratskog fronta.
Oni navode da nakon herojskog otpora “DF i naših advokata, pred očima javnosti se raspadala, kao kula od karata, korumpirana i nestručna, vještačka tvorevina koju su brižljivo decenijama držali pod kontrolom partija na vlasti i službe bezbjednosti”.
“Lideri DF i naš advokatski tim je pokazao gradjanima Crne Gore da pravda, poštenje, vladavina prava i postovanje Ustava i Zakona, ne stanuju u zgradama tužilaštva i sudova. I neka se „drugovi sudije“ ne ljute zbog svog ružnog lika u ogledalu. Sami su krivi za bruku i sramotu koja će ostati zabilježena crnim slovima u istoriji bešćašća, poltronstva i sluganstva. Imajući u vidu kako su se birali tužioci i sudije i ko suštinski odlučuje o njihovim karijerama, pozivamo ih da se obrate ANB i tamo potraže svoje „tajne dosijee“ koje služba o njima nezakonito vodi i gdje se prikupljaju kompromitujuće informacije o njima, pomoću kojih se upravlja njihovim odlukama i direktno utiče na sudbine ljudi u Crnoj Gori. Poznato je da se predmeti za koje su zaintersovani braća Djukanović i Duško Marković, dodjeljuju samo probranim sudijama, za koje ANB ima kompromtujuće informacije pomoću kojih se sudije ucjenjuju da sude, ne po zakonu i na osnovu dokaza, nego na osnovu ličnih interesa ovih moćnika, stoji u saopštenju.
Predsjedništvo DF razumije da sudije koja imaju probleme sa narkoticima, koje se nalaze na platnom spisku mafije, kojima se otpisuju krediti, minusi na platnim karticama, zataškavaju krivična djela članovima porodice.
“Razumijemo i one koji su ucjenjeni kompromitujućim video materijalima sa sex aferama, kojima se brišu kockarski dugovi, koji se druže i slave sa bosovima mafije, koji za novac presuduju u korist tajkuna bliskih režimu. Razumijemo i one koji idu na skijanje po Alpima, imaju stanove, vile i voze skupocjene džipove, čija djeca troše po par hiljada evra na noć po noćnim klubovima, moraju da brukaju sudsku funkciju i presuduju sramotne presude nevinim ljudima iz DF.
Takve sudije, moraju znati, da ova vlast neće trajati vječno i da će pravda zakucati i na njihova vrata. Kada se otvore ti tajni dosijei ANB, mnogi poslušnici i sluge u sudskim togama, će morati da objasne porijeklo svoje imovine, saradnju sa ANB, saradnju sa mafijom. Moraće da odgovaraju pred zakonima i sudovima slobodne Crne Gore. One sudije koje su pošteno i časno sudile, na osnovu zakona i dokaza, nemaju čega da se plaše kada se vlast promjeni, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.