DF: Nećemo podržati zakon o registrovanju partnerstva osoba istog pola

0

Demokratski front neće podržati najavljeni Zakon o registrovanom partnerstvu osoba istog pola koji se kosi sa svim tradicionalnim vrijednostima Crne Gore. Iako su predloženim nacrtom zakona, kako navode, zadovoljni predstavnici Vlade, ali i nevladinog sektora koji su uključeni u izradu, smatramo da se ovo pitanje aktuelizuje u susret lokalnim izborima u Podgorici.
“Vladajuća struktura želi da se obrati ovoj populaciji koja će se sigurno oglasiti i povodom ovoga našeg saopštenja, negirajući naše pravo na ovakav stav. Ovo je definitivno nametnuta tema i završni projekat NATO pakta u razbijanju osnovne zdrave ćelije društa, to jest porodice, i svih tradicionalnih hrišćanskih vrijednosti Crne Gore. Postoje planovi da određenim sistematskim pristupom homoseksualna zajednica dobije čak i veća prava nego ostali građani u našem društvu.
Jasno je da se ovim zakonom pravi početni korak ka afirmativnoj akciji homoseksualnih osoba, koje će navodnom promocijom svojih prava ući u sve pore društva, posebno kroz sistem obrazovanja. Mi se apsolutno zalažemo za pravo da mi vaspitavamo našu djecu kroz naša tradicionalna, hrišćanska i vjerska osjećanja. Protivimo se da bilo ko vodi kampanju i nameće ideologiju homoseksualizma našoj djeci, kao prihvatljivu i poželjnu orjentaciju, kazao je Miodrag Bešović, funkcioner DF-a.
Da li je veći prioritet donijeti nove zakone koji se odnose na regulisanje određenih prava većine ili pristati da nam pojedini zapadni centri nameću ovakva rešenja za jednu manjinu koja je u Crnoj Gori na nivou statističke greške.
Ima i važnijih tema od LGBT-a
“Mnogo važnije tema nikad nisu postale predmet interesovanja javnosti, medija i skupština, a kamoli za donošenje zakona. Posebno potenciram pitanje bijele kuge, a izbjegava se i rešavanje problema majki, što su sigurno mnogo važnija pitanje za budućnost opstanka našeg naroda od nekih nametnutih pitanja koja nam se nameću sa zapada. Dakle, teme treba da budu poboljšanje nataliteta, prava opljačkanih radnika ugašenih fabrika i preduzeća, i svih gubitnika tranzicije koji se danas bore za golu egzistenciju… Da li ćemo da zaboravimo na sve njih, a slavimo i podižemo one koji su u toj tranziciji i pljački naroda došli do enormnog bogatstva, a sad nam nameću nešto što vrijeđa zdravi razum i služi za to da odobrovolje NATO koji treba da zažmuri na sav lopovluk režima, ističe Bešović.
Ovaj stav nema namjeru da bilo koga diskriminiše, ali smo dužni da upoznamo javnost sa našim stavom i skrenemo pažnju na jednu opasnu pojavu koja nema nikakvo uporište u istorijskoj Crnoj Gori, u pravoslavnoj i ostalim tradicionalnim vjerskim zajednicama.
“Očekujemo da i ostali politički subjekti saopšte svoj stav o ovoj temi koja može da izazove teške potrese i deformacije u našem duhovnom biću. Ukoliko dođe do realizacije ovog nacrta zakona, to će apsolutno biti još jedan dokaz apsolutističke vlasti i nametanje nečega čemu se protivi ogromna većina građana zarad interesa nekih stranih centara moći, što ne bi bilo prvi put, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.