Detalji pripreme likvidacije: Zaštićeni svjedok ispričao kako je trebalo da u Tivtu bude ubijen Velja Nevolja!

1

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo obezbijedilo je zaštićenog svedoka u postupku protiv kriminalne grupe Janka Vukadinovića koji je osumnjičen da je planirao likvidacije Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića i vođe “kavačkog klana” Slobodana Kašćelana.

Zaštićeni svedok iznio je na saslušanju u tužilaštvu svoja saznanja o tome kakav je plan imao Vukadinović, piše Blic. Prema pojedinim informacijama, on je prvobitno trebalo da bude svedok saradnik u postupku koji se vodi protiv njega i ostalih osumnjičenih za planiranje Belivukovog ubistva, međutim nakon što je utvrđeno da mu je ugrožena bezbjednost, on je dobio status zaštićenog svedoka.

Kako prenose crnogorski mediji, likvidacija Belivuka i Miljkovića planirana je u januaru tokom njihove posjete Crnoj Gori gdje su išli kako bi se sastali sa vođama “kavačkog klana” Slobodanom Kašćelanom i Radojem Zvicerom. Planirano je da se na njih ispali kiša metaka u trenutku kada završe sa čekiranjem na tivatskom arodromu na povratku za Beograd 21. januara ove godine.

Svedok saradnik rekao je da je kriminalna grupa znala da Velja Nevolja i Miljković ne mogu da budu naoružani na aerodromu i da neće moći da uzvrate vatru. Da je došlo do pucnjave, crnogorski istražitelji vjeruju da bi bilo i nevinih žrtava. Ko je trebalo da bude egzekutor javnosti još nije poznato jer su policajci prilikom hapšenja oružje pronašli kod dvije osobe.

Belivuk i Miljković su u januaru uspjeli bezbjedno da se vrate u Srbiju, ali su dvije nedelje nakon toga uhapšeni u velikoj policijskoj akciji. Tada je razbijena kriminalna grupa koju su oni predvodili, a koja je osumnjičena za brojne brutalne likvidacije. Najvažniji dokazi koji su do sad otkriveni su fotografije i snimci ubistava muškaraca koji su se već gotovo godinu dana vodili kao nestali u Beogradu.

Velika istraga protiv Belivukovog klana i dalje je u toku i policija je uhapsila i saslušala i neke od visokopozicioniranih pripadnika MUP, ali i čelnih ljudi FK Partizan. U okviru ove istrage uhapšen je i bivši zamjenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić.

On je saslušan, a nakon toga mu je određen pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina uticajem. Papić je 15. aprila prošle godine, koristeći svakoj položaj, posredovao da se ne pretresa blindirani “audi a8” koji pripada Belivuku i Miljkoviću, kao i da im se to vozilo hitno vrati.

Uz njih, saslušani su još i bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, doskorašnji predsjednik FSS Slaviša Kokeza, nekadašnji potpredsjednik FK Partizan Vladimir Vuletić, kao i starlete Tijana Ajfon i Mimi Oro.

Izvor: Srpski telegraf

1 Comment
  1. Veselin komentariše

    Laž!Namjestaljkada se skrene pažnja i istraga usmeri u pogrešnom smjeru!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.