Demokrate: Teško da može doći do rotacije predsjednika Opštine Berane u okviru većine formirane 2022. godine

0

Uvaženi kolega Vuko Todorović podnio je ostavku na funkciju predsjednika Opštine Berane “iz ličnih razloga”, a ne zbog rotacije na mjestu predsjednika, jer do dogovorene rotacije na mjestu predsjednika između kandidata Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske Crne Gore (Demokrata), sva je prilika, teško da može doći u okviru lokalne većine formirane 2022. godine“, saopšteno je iz Demokrata Berane.

„Rotaciji se ne protivi 14 odbornika većine (sa istom su apsolutno saglasni svi predstavnici Demokrata, DNP-a, Pokreta Berane sad, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore), što su svojim potpisima i potvrdili. Predlog za imenovanje predsjednika Opštine Berane (sa imenom kandidata Demokrata – Damjana Ćulafića), sa afirmativnim potpisom 14 odbornika većine, dostavljen je kolegama iz NSD i Pokreta za promjene prije više od dvije sedmice. Međutim, ni do dan-danas nije vraćen sa potpisima njihovih odbornika“, naveli su iz Demokrata, pa dodali:

„Dakle, istine radi, ali i zbog korektnog odnosa prema svim kolegama koji su ispoštovali koalicioni dogovor, ovo pojašnjenje smatramo važnim – nezvanično se protive rotaciji pojedini odbornici NSD i PZP“, zaključili su iz Demokrata Berane.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.