Demokrate predložile dopunu Zakona o putevima: Traže besplatnu Sozinu za dio građana

0

Poslanički klub Demokrata predložio je dopunu Dnevnog reda Devete sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja koja počinje sjutra sa tačkom: Predlog zakona o dopunama Zakona o putevima.

Podsjećaju da je da je Klub poslanika Demokrata sačinio i prezentovao zakonsko rješenje po kom će besplatan prolazak kroz tunel Sozina imati svi oni koji imaju prebivalište sjeverno od naplatne rampe, kao i oni stanovnici Bara koji ne žive na ovom području, ali imaju zaposlenje ili nekretninu na teritoriji koja gravitira sjeverno od naplatne rampe, pa sve do teritorijalnih granica opštine Bar sa opštinama Budva, Podgorica, Cetinje i Ulcinj.

Poslanički klub Demokrata izražava duboko uvjerenje da su predložene dopune Zakona o putevima ključne za unapređenje životnih uslova građana koji su skoro dvije decenije bili pogođeni nepravednim nametima.

“Ovim zakonskim rješenjem želimo omogućiti pravedniji i ravnopravniji tretman svih građana, posebno onih koji žive ili rade u oblastima na sjeveru od naplatne rampe koja razdvaja teritoriju opštine Bar”, navodi se u saopštenju.

Pored toga, Klub poslanika Demokrata ističe da je cilj ovog zakonskog rješenja eliminacija ekonomskih barijera koje otežavaju svakodnevni život stanovnicima područja od Crmnice do Ostrosa.

“Naš predlog zakona osigurava da ljudi koji su već suočeni sa brojnim izazovima, uključujući infrastrukturne, dobiju adekvatnu podršku. Naše zalaganje za ovaj predlog zakona je vođeno principom jednakosti i pravičnosti. Smatramo da svaki građanin opštine Bar na čijoj teritoriji se nalazi naplatna rampa zaslužuje jednak pristup osnovnim potrebama, bez obzira na to gdje živi ili radi. Oslobađanje plaćanja naknade za tunel za stanovnike sjeverno od naplatne rampe, kao i za stanovnike Bara koji rade ili imaju nekretninu na tom području, predstavlja značajan korak ka ukidanju diskriminatornih praksi”, tvrde iz Demokrata.

Poslanički klub Demokrata poziva sve poslanike, političke subjekte i građane da podrže ovaj predlog zakona i tako zajedno doprinesemo izgradnji pravednijeg društva.

“Vjerujemo da zajedničkim naporima možemo ispraviti nepravde i unaprijediti kvalitet života svih građana”, zaključili su Demokrate.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.