Mladen Mikijelj

Demokrate opet udarile na Borbu: Kud ćeš Krapo pedalinama na „dajca“!

0

Demokratska Crna Gora u rasejanju reagovala je na jutrošnje pisanje našeg portala gdje smo pisali o najnovijim sukobima unutar te stranke, ovog puta u budvanskom odboru.

Podsjećamo, ova partija jedina nije izašla sa nosiocem liste dok su sve druge stranke ili koalicije objavile imena svojih kandidata, a čak se interno i zna ko će nositi listu Pokreta Evropa sad koja prvi put izlazi na izbore u Kraljici Mediterana. Ovo je samo proizvod višemjesečnih sukoba u ovoj stranci koja je, ironično, za svoj prvi izborni slogan uzela upravo frazu – pobjede a ne podjele. Od izvora našeg portala iz Demokrata, kako je naš portal ranije pisao, saznajemo da lider budvanskih Demokrata Krsto Radović podržava Đorđa Zenovića kao nosioca, a nasuprot njemu iza Dragane Kažanegre Stanišić stoji Dragan Krapović, ministar odbrane.

Ovu vijest demantovao je ministar odbrane Dragan Krapović prosto lupivši pečat – lažna vijest, preko našeg teksta. Kazao je da je ovo još jedna laž, dezinformacija i manipulacija Borbe. Međutim, nigdje nije napisano ništa više, niti demant da postoji sukob između Radovića i Krapovića oko nosioca liste ove partije na budvanskim lokalnim izborima.

Vež nekoliko mjeseci ipak sukobe u ovoj stranci više niko ne može ni sakriti. Nije Borba jedini medij koji je prenosio da u Demokratama postoji sukob, a s tim u vezi očito je da je Krapoviću njegov šef iz sijenke, izvjesni BB poslao signal da upravo Borbu treba napasti, što je Demokratama, koje broje desetine hiljada pratilaca na društvenoj mreži Fejsbuk, donijelo svega 15-ak „lajkova“.

A kako i ne bi kada je samo Borba bila ta koja je pisala o anomalijama ovog, po nacionalnosti, građanina Crne Gore. Upravo je Krapović bio taj koji je sačuvao vedete bivšeg režima u Ministarstvu odbrane kao i Vojsci Crne Gore. Tako je, podsjećamo u Ministarstvu odbrane napredovao ni manje ni više nego brat predsjednika DPS-a, Darko Živković koji kao kapetan fregat drma i Obavještajno bezbjednosni direktorat, a gdje direktor faktički prosto statira na fotografijama. Takođe bi mogli podsjetiti Krapovića i na njegovog novog drugara Veska Tomanovića koji je sada savjetnik za Mornaricu načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore. Međutim, istog tog Veska Tomanovića su Demokrate napadale 30. avgusta 2020. godine kada su konstatovale da se isti nalazio u blizini štaba DPS-a, u kući Hasana Kočana.

Bespotrebno je i pominjati NATO čajanke koje organizuje zajedno sa nesuđenom predsjednicom DPS-a Milicom Pejanović Đurišić kao i poruke koje preko njih i šalje, da će Rusija napasti Evroatlantsku alijansu, čije je Crna Gora igrom slučaja i član, da će sve učiniti ne bi li pomogli Ukrajini, iako je isti i učestvovao na anti NATO demonstracijama uoči ulaska naše države u ovaj pakt.

Čisto da ne prođe nezapaženo, ista ta Borba koju danas Krapović napada, branila je ministra odbrane kada je zauzeo državnički stav po pitanju broda Jadran kada su hrvatski ministri došli u Crnu Goru i izazvali desetak skandala zbog kojih bi ijedna normalna država (iako u tu grupu Crna Gora ne spada) zaledila diplomatske odnose sa našim „komšijama“. Svojatanje imovine Crne Gore i citiranje ustaških zločinaca prošlo je nezapaženo tada od strane ministra spoljnih poslova Filipa Ivanovića, dok je Krapović državnički reagovao po pitanju školskog broda Jadran i kazao da je to imovina Crne Gore (iako je najveću količinu novca platila Srbija i dinastija Karađorđević, ali da ne širimo…).

Krapović gotovo kao da je, od tog momenta, činio sve da svoj tadašnji ugled derogira te dolazi do ovog momenta da svoju ministarsku sablju okrene put našeg portala. Ipak, ministre, ne može se pedalinama na „dajca“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.