Demokrate, DF, SNP i URA napustili sjednicu Skupštine Glavnog grada

0

Odbornici Demokrata, DF-a i SNP-a napustili su današnju sjednicu Skupštine Glavnog grada, zbog, kako su naveli, hapšenja sveštenika budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika te eparhije, kao i nereda širom Crne Gore. Odbornik URA Luka Rakčević je takođe napustio sjednicu nakon što je dobio odgovor na odborničko pitanje.

Šef odbornika Demokrata Vladimir Čađenović kazao je da su pozvali sve odbornike i poslanike širom Crne Gore da ne učestvuju u simulaciji demokratije zbog lišavanja slobode episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika te eparhije.

“Ne možemo učestvovati u simulaciji demokratije u trenucima kada se neko zbog toga što je ispovjedao svoju vjeru nalazi u nekom neuslovnom, nikšićkom kazamatu i zbog toga što imamo sinoćne scene u kojima je dijete završilo u bolnici samo zato što je ispovjedalo svoju vjeru”, kazao je Čađenović. On je dodao da neće prisustvovati ni sjutrašnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, ukoliko se situacija ne promjeni.

Šef odborničkog kluba DF-a Miodrag Bešović istakao je da nema svrhe obrađivati lokalne teme, dok, kako ističe, vlada haos u kojem se hapsi sveštenstvo, prebijaju građani, guše suzavcima, političarima se pokreću krivične prijave zbog izgovorenih riječi.

“Ovo nisu normalni uslovi u kojima može da funkcioniše Crna Gora, a kamoli lokalni parlament. DPS je sklopio koaliciju sa korona virusom, koja je izazvala haos u Crnoj Gori.To je sve smišljeno i usmjereno prema mirnom protestu građana naše crkve koji su se događali prije pandemije, na koje su veličanstvenim skupovima stotine građana izražavalo svoje neslaganje sa spornim Zakonom o slobodi vjeroispovjesti. Vlast je iskoristila priču o korona virusa i pokušava na svaki način da spriječi litije”, kazao je Bešović.

Odbornik SNP-a Bogdan Božović kazao je da njegova partija najoštrije osuđuje hapšenje sveštenika crnogorsko-primorske mitropolije i vladike Joanikija, kao i građana koji su na miran i dostojanstven način iskazali svoje neslaganje sa odlukama vlasti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.