Deletić: Podrška Maji Vukićević, ovakvi napadi na žene u politici za svaku osudu

0
Proteklih par dana svjedočimo prijetnjama i govoru mržnje usmjerenom prema poslanici DNP-a Maji Vukićević, samo zato što je izrazila svoj stav i glasala protiv ulaska Kosova u Savjet Evrope. Malo je reći da su ovakvi napadi na žene u politici za svaku osudu, kazala je generalna sekretarka Prave Crne Gore Aleksandra Deletić.

A prema riječima Deletić, „osuda ne znači ništa ukoliko ne promijenimo iz korijena ovakav odnos prema poslanicama i ženama u politici.“

– Ne smijemo dozvoliti da se žene u politici targetiraju i izlažu uvredama zbog njihovih stavova i mišljenja. Poslanica Vukićević zaslužuje našu punu podršku u suočavanju sa ovim nepravednim napadima. Ovo je podsjetnik da je edukacija stanovništva o demokratskim procesima i poštovanje različitih stavova i mišljenja od suštinskog značaja za očuvanje demokratije. U demokratskom društvu, sloboda izražavanja i pravo na političko djelovanje su temeljna prava koja moraju biti zaštićena i poštovana – navela je u saopštenju.

Deletić je kazala da poziva sve građane i institucije da se pridruže u osudi ovakvih prijetnji i govora mržnje, te da se angažuju u promociji kulture dijaloga i poštovanja različitosti u političkom diskursu.

– Poslanica Maja Vukićević ima našu punu podršku u nastavku njenog rada u skladu s njenim uvjerenjima i principima. Nastavićemo da se borimo za jednakost, slobodu i demokratiju u društvu, bez obzira na politička uvjerenja ili rodnu pripadnost – zaključila je Deletić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.