Deđanski: Tajkunski mediji izvrću stvarnost kako bi ispalo da smo mi krivi za bombardovanje!

0

Stevica Deđanski, analitičar, osvrnuo se na žrtve koje je Srbija tada pretrpjela, ali i na sramno pisanje o ovom događaju od strane tajkunskih medija.

„Kada su nas napali, gađali su civilne ciljeve. Juče smo slušali fantastičan govor generala Lazarevića o tome šta se i kako dešavalo, a koga su tajkunski mediji nazvali ratnim zločincem. Postoji većinska Srbija koja je normalna i koja pamti svoje žrtve, a imamo i one koji su 2000. godine to nazivali kampanjom ili intervencijom. Juče sam pratio neke tajkunske medije kako izvještavaju o ovome, oni izvrću stvarnost kako bi ispalo da smo mi krivi što su nas bombardovali“ – rekao je Deđanski i dodao:

„Svi znaju sve, ali postoje mantre. Prosto ne mogu da verujem kako su i gde su rođeni, njima su krivi oni koji su stradali. Što ova Aida Ćorović ne ode u Novi Pazar i ne kaže nešto protiv njih, što ne ode u Hrvatsku? Imamo članove opozicije koje je sramota što su u Srbiji. Za 12 godina njihove vlasti nije radio Narodni muzej, nisu bili bioskopi, ali su išli u Dubrovnik i Split. Predsednik Demokratske stranke u to vreme Pajtić, pet godina zaredom ga uhvate kako je na moru slavi „Oluju“, ajde da se jednom prešao pa otišao na more u to vrijeme, ali čovjek pet godina zaredom ide. Baš ih briga za Srbiju i za patnju njenog naroda“.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Đorđe Todorov, iz Centra za društvenu stabilnost, je podsjetio da su mnoge zemlje odlučile da zažmure na ovaj zločin.

To je bio neki dokaz zašto NATO postoji i na svoju 50-godišnjicu je trebalo nekoga bombardovati. Vidjeli smo i tu nečasnu ulogu Finske, Njemačke i svih koji su učestvovali u tome, znajući da tako daju NATO -u odriješene ruke da zaspu Srbiju bombama. Pripadnici naših bezbjednosnih snaga koji su se odazvali pozivu da brane svoju zemlju, nikako ne mogu biti ratni zločinci. Sinoć smo imali priliku da pogledamo i film o toj obmani u Račku koji je poslužio da se to desi – rekao je Todorov, pa se osvrnuo na izjavu Dinka Gruhonjića da je Srbija svinjac, a Beograd šovinistička kasaba.

Ne znam samo zašto kada odu u Hrvatsku im nekada ne spomenu „Oluju“ i ostala etnička čišćenja, Jasenovac. Uvijek kažu kako su divno ugošćeni, pa nije ni čudo, dobro pa ih ne dočekaju sada sa ružama kada tako zapljunu Beograd i Srbiju – zaključio je Todorov.

(pink.rs)
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.