Danilović: Ne razumijem ljude koji su 21. maja 2006. plakali zbog krađe, a danas su iz prvih redova slavlja potisnuli slavljenike

0

Jedini pravi dan nezavisnosti Crne Gore je 13. jul, dan kada su velike sile u 1878. na Berlinskom Kongresu priznale našu nezavisnost, saopštio je Goran Danilović, predsjednik Ujedinjene Crne Gore.

„To što ga je Đukanović proglasio Danom državnosti samo je jedna od njegovih krupnih laži – nama tog dana nije priznata državnost nego nezavisnost države koju su mnogo ranije stvarali i stvorili Petrovići. Dukanović je to uradio da bi ostavio prostor za ličnu slavu – ravan sa Petrovićima on je izlagao i narod i istoriju pripisujući sebi Dan nezavisnosti“, izjavio je Danilović, pa dodao:

„Da se razumijemo: svako ima pravo da slavi šta hoće i kako hoće, te stoga ima ljudi koji se danas raduju puna srca kao što su to činili i 21. maja 2006. Neka je srećno i berićetno“, poručio je lider Ujedinjene.

Ipak, kako je naveo, „ne razumije ljude koji su 21. maja 2006. godine plakali“.

„Ne razumijem, međutim, ozbiljne ljude koji su toga dana plakali zbog nepravde i krađe, a danas su iz prvih redova slavlja potisnuli slavljenike koji su za razliku od njih plakali od referendumske sreće“, istakao je Danilović, pa nastavio:

„Nego, neka je i to sa srećom, samo prestanite da nas žive lažete i onda i danas. Ako ste vi zaboravili na sebe od juče mi vas se sjećamo. Ne može se proslavljati 21. maj svim srcem, a da se ne slavi Milo Đukanović. Možda i može, ali uz prethodnu operaciju kojom bi se srce svezalo u zadnjicu – nije nemoguće, jer savremena medicina čini čuda“, zaključio je Danilović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.