Danilović: Ministri spoljnih poslova se mijenjaju, ali Roćenovi brkovi vire iz svakog kabineta

0

Da bi Crna Gora mirila region mora prethodno pomiriti sebe. Naš ministar spoljnih poslova Filip Ivanović zastupa, međutim, stav da je politiku moguće voditi i „trupačke“. Zato se i naša Vlada i ministarstvo nameću regionu nekim ubambrečenim i zaraslim smislom za humor, izjavio je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

– Ignorišući realnost Ivanović drži čas zvaničnoj Srbiji o dobru kojeg ona nikako da bude svjesna. On se gotovo ljuti kako to Srbija ne vidi sve ono što on za nju nesebično radi? Nakon što nikako od nas u Crnoj Gori ne vidi u čemu je Ivanović promijenio naslijeđenu DPS spoljnu politiku, on uporno, poput nekadašnjih starmalih štrebera, pokušava da proda svoju životnu priču; „mora biti dobro i za vas ono što je dobro za mene“ – rekao je Danilović.

Eto, kako dodaje, Srbija je nezahvalno nezadovoljna njegovim orginalnim idejama i kompromisima koje prekovremeno postiže sa inače trećerazrednim sastavljačima amandmana na „Rezoluciju o međunarodnom danu sjećanja na genocid u Srebrenici“?

– Zaista je prokletstvo kad kršten i normalan svijet ne prepoznaje mesiju Filipa Ivanovića, nego nam se od njega jednog pričinjavaju dvojica – Filip Vujanović i Petar Ivanović? „Njegovi“ amandmani koji, naravno, nisu njegovi, konačno su „usvojeni“ od inicijatora – Njemačke i Ruande – kazao je lider UCG, pa nastavio:

– Jedan od njih je takav da je sada tekst Rezolucije gori od orginalnog. Ivanović kaže: „Ponavlja se nepokolebljiva posvećenost očuvanju stabilnosti i poštovanju jedinstva u različitosti BiH“. Zahvaljujući njemu i „njegovim amandmanima“ Republika Srpska postaje „različitost u jedinstvu“! Njegovo nedostajuće političko i diplomatsko iskustvo, ali i Vlade u cjelini, doslovce vrišti iz ove amandmanske papazjanije. Ivanović je prije nehajan ili zlonamjeran nego što ne vidi podvalu svom narodu, Srbiji i Republici Srpskoj – naveo je Danilović.

Naravno, prema riječima Danilovića, „napad je najbolja odbrana, ali samo za hazardere u sportu i neznalice u ratovanju.

– U politici je odbrana dio napada, a on i naša diplomatija nemaju ni jedno ni drugo. Opreznost da se ne nanese šteta susjednim državama i kvazi državama traje evo već dvije decenije. Za Srbiju je ostavljena prekorna ili katkad naredbodavna nota izvršnih vlasti, koje, po pravilu, podrže NVO i nezavisni analitičari. Samo na trenutak su zanijemili par mjeseci nakon avgustovske pobjede 2020. Danas iste adrese siju mržnju i to nekom novom snagom – mi smo nevini, a Srbija, SPC i Rusija hibrodno kidišu na našu nezavisnost – istakao je predsjednik Ujedinjene.

Za kraj je dodao:

– Ministri spoljnih poslova se mijenjaju, ali Roćenovi brkovi vire iz svakog kabineta. Izgleda da će to brijanje, pored živih političara i stranaka, morati da završi narod. Vjerujem da je taj trenutak blizu – zaključio je Danilović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.