Danas nastavak sjednice podgoričke Skupštine: Kvorum siguran, glasanje upitno

0

Nastavak sjednice Skupštine Glavnog grada, koja je prekinuta 15. maja, zakazana je za danas. Jelena Borovinić Bojović, predsjednica parlamenta, očekuje da će odbornici nesmetano nastaviti sa radom.

– Trebalo bi da imamo kvorum, ali svakako sačekaćemo i sve znati sjutra. Za sada nijedan klub odbornika nije tražio sastanak uoči sjednice. Do sada nije ni bilo takvih najava – rekla je Borovinić Bojović.

Sjednica Skupštine Glavnog grada prekinuta je 15. maja, nakon usvajanja izmijenjene Odluke o organizaciji proljećnog pazara na zahtjev Pokreta za Podgoricu. Odbornici ovog kluba tražili su odlaganje sjednice zbog, kako su naveli, skupštinskog materijala koji je kasno dostavljen. To je bio formalni razlog, a neformalni su pregovori sa Pokretom Evropa sad, stranke iz koje su nedavno istupili.

Odbornici će između ostalog raspravljati o izvještaju o radu gradonačelnice, organa uprave i službi Glavnog grada za prošlu godinu, izvještajima o radu preduzeća i ustanova u prošloj godini, ali i imenovanju v.d. direktora i ustanova Glavnog grada.

Prema više informacija „Dana“ u vladajućoj većini se intenzivno razgovaralo o tome kako će odbornici glasati posebno o izvještaju o radu gradonačelnice i direktorima, a trebalo bi da bude izabrano njih pet koji će u v.d. mandatu nastaviti da rukovode preduzećima i ustanovama.

Na skupštinskim odborima, održanim uoči sjednice 15. maja, odbornici Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić i Dragutin Vučinić bili su uzdržani o izvještaju gradonačelnice, kao i o nekim izvještajima o radu preduzeća.

Nađa Ljiljanić, odbornica Pokreta za Podgoricu potvrdila je da će danas prisustvovati zasijedanju, a da će se o tome kako će glasati izjasniti tokom rasprave.

– Pokret za Podgoricu dolazi na sjednicu i očekujemo da će zasijedanje biti konstruktivno, te da će se o svakoj tački detaljno razgovarati i obrazlagati. Nijesmo razgovarali o tome kako ćemo glasati za izbore direktora. O tome ćemo se odrediti nakon obrazlaganja biografija zbog čega ti ljudi treba da budu imenovani, jer mi ne učestvujemo u Odboru za izbor i imenovanja. Tek ćemo na samo sjednici dobiti potrebne informacije. O izvještaju o radu gradonačelnice i organa uprave i službi Glavnog grada za prošlu godinu ćemo se izjasniti na samoj sjednici – rekla je Ljiljanić.

Pokret za Podgoricu djeluje u okviru Bloka 11, zajedno sa odbornicima PzP-a i URA. Najavljuje se da će njihovi stavovi biti podudarni.

I odbornici Pokreta za promjene prisustvovaće današnjoj sjednici Skupštine.

– Kao što sam već najavila odbornici Pokreta za promjene će prisustvovati sjednici. Što se tiče glasanja, sjutra ćemo se na sastanku kluba dogovoriti oko toga – istakla je Anika Bajić, šef kluba odbornika PzP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.