Damjanović: Hrvati iskoristili priliku da demonstriraju bestidnost, a lokalni plaćenici, agenti uticaja i ostali poltroni Zapada odsustvo čak i elementarnih ljudskih i moralnih skrupula

0

Piše: Igor Damjanović

Jedino što je pozitivno, po meni pogrešnim i besmislenim predlogom rezolucije o Jasenovcu pred Skupštinom Crne Gore je što su Hrvati iskoristili priliku da demonstriraju svoju bestidnost, a lokalni plaćenici, agenti uticaja i ostali poltroni Zapada odsustvo čak i elementarnih ljudskih i moralnih skrupula

Pogrešno je praviti bilo kakve paralele između Srebrenice i Jasenovca u domaćoj javnosti i organima zakonodavne vlasti. Pred UN to je druga priča, jer ma koliko su zločini u Jasenovcu strašni, najstrašniji možda u istoriji čovječanstva, o njima se globalno malo zna. Jasenovac i Srebrenica nemaju ama baš nikakvih dodirnih tačaka, po organizaciji, trajanju, ni po strukturi žrtava i njihovom broju itd. Ne perite savjest pred biračima manipulišući jasenovačkim mučeniciama. Ne spajajte ljudi nespojivo.

Jedino što je pozitivno, po meni pogrešnim i besmislenim predlogom rezolucije o Jasenovcu pred Skupštinom Crne Gore je što su Hrvati iskoristili priliku da demonstriraju svoju bestidnost, a lokalni plaćenici, agenti uticaja i ostali poltroni Zapada odsustvo čak i elementarnih ljudskih i moralnih skrupula.

Ako već hoćete Srebrenicu da uporedite sa nekim zločinom počinjenom na ovom prostoru što ignorišite Zidani Most. I tamo, kao i u Srebrenici pobjednička vojska strijeljala je bez suda pobijeđenu. Štaviše na Zidanom mosti strijeljano je najmanje 5 puta više zarboljenih pripadnika JVUO, nego što je strijeljano nakon ulaska VRS u Srebrenicu. Kako Srebrenica mora da bude genocid, a Zidani Most ne može da bude ni zločin?

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.