Mladen Mikijelj

Dačić predao dužnost ministra spoljnih poslova Marku Đuriću

0

U Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije danas je Ivica Dačić predao dužnost novom šefu diplomatije Marku Đuriću, saopštilo je to ministarstvo.

Đurić je izjavio da Srbija nastavlja sa politikom kontinuiteta i ocijenio da je Dačić dobro obavljao posao boreći se za interese zemlje.

„Srbija će u narednom periodu voditi slobodarsku, nacionalno odgovornu spoljnu politiku pružene ruke i saradnje. Mi smo u biznisu pravljenja prijatelja, jačanja veza i unapređenja imidža Srbije u međunarodnoj zajednici“, kazao je Đurić.

Dačić, koji će u novoj Vladi biti na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, poželeo je novom šefu srpske diplomatije uspjeh i sreću u radu.

„Novi ministar Marko Đurić i ja već dugo godina, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, dio smo tima koji se od 2012. kontinuirano bavio najtežim i najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima. Drago mi je što je ovo na neki način izraz državnog i političkog kontinuiteta kada je riječ o stavovima i koncepciji naše spoljne politike“, kazao je Dačić, stoji u saopštenju Ministarstva spoljnjih poslova Republike Srbije.

Dačić je dodao da će zajednički cilj ministarstava spoljnih i unutrašnjih poslova biti odbrana državnih i nacionalnih interesa.

 

(Beta)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.