Ćulafić: Ne iznenađuje novo rukovodstvo Narodne biblioteke, organizuju književne večeri velikosrpskih mitova i zabluda

0

Nova uprava i rukovodstvo Narodne biblioteke ne iznenađuju. Organizuju književno veče na kome će se predstaviti izvjesni Nenad Milikić i Mihailo Medenece, a čija „književna djela“ ne prepuručuju estetski kriterijumi i univerzalne ljudske vrijednosti, već nacionalšovinističke ideje, mržnja prema drugim narodima, velikosrpski mitovi i zablude, kazala je Biljana Ćulafić, odbornica Socijaldemokratske partije u Skupštini Glavnog grada

“Ovi ljudi i događaji neće izuzetnu srpsku književnost učiniti manjom, ali jesu atak na multietničku Podgoricu i prostor Biblioteke koja nosi ime španskog borca, pjesnika i antifašiste Radosava Ljumovića”, navodi Ćulafić.

Na potezu je, ističe, gradonačelnica Olivera Injac.

“Očekujemo da interes svih građana Podgorice i poštovanje prema njihovoj viševjekovnoj posvećenosti zajedničkom životu budu važniji od labavih i neprincipijelnih koalicionih ugovora i ličnih interesa i da odgovorni za ovu krupnu grešku budu sminjeni. Reče jedan član Savjeta Biblioteke da je u prethodnom periodu Biblioteka bila bastion jedne ideoligije i partije. Reče, i nastavi, samo još mračnije”, zaključila je Ćulafić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.