Crnogorske plime: Dok se Albanci igraju na plaži, Srbi se dave!

0

Piše: Ivan Milošević

Mehmed Zenka je bio iskren – za njega boljeg predsjednika Crne Gore nema od Mila! Da može proglasio bi ga doživotnim predsjednikom, darovao svecrnogorskom i veljealbanskom krunom i postao nadzornik lične Milove garde! I džabe bi se šepurio ispred Milovog dvora i branio predsjednika od srpskih i veljesrpskih nasrtaja. Od ovih albanskih nema potrebe, Milo ionako prima albanske vođe kao rod najrođeniji, okitio je danas i grad zastavom takozvanog albanskog Kosova, a prije desetak mjeseci dao je i mandat za sastav vlade Albancu! Sve po albanski i tiranski, nema šta nema i nema šta da fali! Kada je Albanija i albansko Kosovo u pitanju nema dileme – Milo, Dritan i njihovi sve daju za Kosovo*!

Nasuprot Albancima, Srbi u Crnoj Gori, koji su stvarali Crnu Goru (što se za Albance ne bi moglo reći, osim za podršku privatnoj Milovoj državi), Mila ne mogu da smisle. Milo im je kao neka noćna mora, noćni demon bez tri prsta i krsta, neka neutralisana podsvijest ili svijest koja stvara razne iluzije i halucinacije, fatamorgane i ideološke orkane! Kada Srbi pomisle na Mila kucnu u drvo, prekrste se, kao da tjeraju neke vradžbine i crne magije. Bilo, ne povratilo se!

Albanci zaljubljeni u Mila, Srbi očima ne mogu da ga vide. Vole ga oni što su samo prije jednog vijeka ratovali protiv Crne Gore, dok ne mogu da ga smisle potomci onih koji su se borili protiv Arnauta i ostalih njihovih drugara kojima je Crna Gora bila neprijateljska tvorevina i prepreka za osvajanje Balkana!

Pomisli li kada Milo na tu apsurdnost, pomisli li šta se to desilo da ga jedni vole, dok drugi ne mogu da ga smisle i kakve su njegove zasluge u tome? Pomisli li da su mu ipak bliži Srbi, nego Albanci i da je prirodno da su mu uzdanica Srbi, a ne Albanci? Graknuće ovi građanisti, posebno iz manjinskih nacionalnih stranaka, da neće da se prebrojavaju! I neće kada je u pitanju državna vlast, tamo hoće da dijele vlast i privilegije ravnopravno sa pravoslavnima, ali kada se radi o njihovom dvorištu onda tu ima mjesta samo za njihove. Reče li prije neki dan jedan od njih da jedan sudija US mora biti iz redova nacionalnih manjina i da će nacionalne manjine o tome da se dogovore! Ostali neka sviraju onoj stvari i neka se prave mutavi! Međutim, Albanci i ostali manjinci nijesu mutavi kada je državna vlast u pitanju. Miješaju se u odnose između Montenegrina i Srba na svakom ćošku – i kada treba, a posebno kada ne treba!

Zapita li se ikada Milo i ovi njegovi oko tih apsurda, istorijskih tema i dilema! Upitaju li se kada zašto crnogorske plime na obalu izbacuju nacionalne manjine, a dave Srbe i upitaju li se ikada treba li tako i treba li već 30 godina da se jedni igraju na plaži, dok drugima nema ko ni da baci pojas za spasavanje?

Zenku i ostale njegove drugare za to zabole lijevi prst od desne noge i da se oni pitaju vazda bi ovako bilo! Da se oni igraju na plaži, dok se Srbi dave!

Upitaš li se ikada Milo treba li i valja li tako?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.