Crna Gora da bude pripravna: Poljski zvaničnik tvrdi da će Rusija sigurno napasti NATO nakon okončanja sukoba u Ukrajini

5

NATO mora biti spreman za direktnu konfrontaciju sa Rusijom u roku od tri godine, izjavio je šef poljske kancelarije za nacionalnu bezbjednost Jacek Sieviera.

Poljski zvaničnik je istakao da smatra da će „Rusija sigurno napasti članice NATO-a nakon okončanja sukoba u Ukrajini.

„Ako želimo da izbjegnemo rat, NATO zemlje na istočnom krilu treba da prihvate kraći trogodišnji vremenski period i da se pripreme za sukob. Došlo je vrijeme da se na istočnom krilu stvori odbrana, koja bi poslala jasan signal odvraćanja od agresije“, kazao je Siviera.

On je istakao da su „previše optimistične“ prognoze njemačkih stručnjaka, koji su rekli da će ruskoj vojsci biti potrebno od pet do devet godina da se „oporavi“.

„U roku od tri godine, Rusija će biti spremna za direktan sukob sa Alijansom, pošto je njena industrija prešla na ratni režim. S tim u vezi, pozivam NATO članice, posebno one koje se nalaze u blizini granica Rusije, da se intenzivno pripreme za rat“, poručio je Sieviera, napomenuvši da Poljska radi pravu stvar time što jača svoju vojsku, kupuje oružje i opremu od drugih zemalja.

Mogućnost sukoba Rusije i NATO-a ne bi smjela da „uhvati“ nespremnom Crnu Goru koja od 2018. godine svojom požrtvovanošću i spremnošću da doprinosi kolektivnoj bezbjednosti nije ostavila ravnodušnim vođstvo Sjevernoatlanstskog pakta koje od Podgorice očekuje da to bude slučaj i ubuduće.

(RT Balkan)

5 Comments
 1. Rokica29 komentariše

  Ovaj je skoz puko, čuš budale.

 2. Mladen komentariše

  Ostavite vi Crnu Goru. Poljska neka se bavi svojim problemima i konfrontacijom sa Rusijom. Mi nećemo jer su nam to prijatelji. Nato će se raspasti. To je pitanje samo vremena. Takodje ni od EU nema ništa. I to će se raspasti.

 3. Plotari komentariše

  E dzukele jedne ,dabogda vas sve zarobili.nikad cg nece bit protiv rusije. Nas i rusa trista miliona .

 4. xxy komentariše

  Vecina naroda u Crnoj Gori nije neprijateljski raspolozena prema Rusiji , a sve i da oce ratovati nema vojsku za to a ni naoruzanje , osim pjesadijskog oruzja ,poneki dzip i manji hilikopter .

  A kome se ratuje protiv Rusije neka izvoli , pa neka javi kako je prosao kad zavrsi rat,

 5. Ivi komentariše

  Spremaj se NATO Montenegro da gineš…. A šta to nas briga….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.