Čarapić oštar prema Milatovićevim odbornicima: Destabilizacijom Podgorice ruše i državnu vlast, Milatović ćutao kada su se dešavale krupne stvari za Crnu Goru!

0

Destabilizacijom Podgorice pokušava se oboriti državna vlast, smatra odbornik PES-a u Skupštini Glavnog grada Vasilije Čarapić.

Čarapić je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” da je glavni grad meta Pokreta za Podgoricu jer se destabilizacijom glavnog grada može destabilizovati i centralna vlast.

“To je ona takozvana smrt od hiljadu posjekotina, gdje malim sukobima, i “malim požarima” možemo da izdejstvujemo veliki požar što znači da vidimo šablone da se u Crnoj Gori sruši vlast i da se zaustavi momentum koji imamo ka evropskim integracijama”, istakao je on.

Izjavio je da je predsjednik Jakov Milatović ćutao kada su se dešavale krupne stvari za Crnu Goru,  koje su uticale i na tenzije u zemlji.

“Kada je predsjednik druge države napadao Crnu Goru naš predsjednik je na to ćutao, a Vlada i PES su pokušali da odbrani interes građana. Sada se predsjednik javlja zarad zaštite interesa nekih privatnih medija ili neformalnih centara koji pokušavaju da se sprovedu kroz medijske zakone, odnosu jednu verziju”, kazao je Čarapić.

Objašnjava da je bio jako blizak sa Milatovićem, međutim da se to promijenilo nakon što je dobio funkciju predsjednika.

“Naša komunikacija već duže vrijeme ne postoji i mogu reći da vidim da vlast kvari ljude i da on duže vrijeme ima destruktivne tendencije kada je u pitanju stabilnost”, rekao je Čarapić.

Naglasio je da bi razrješenje Injac bilo nezakonito.

“Rušenje Olivere Injac može biti samo kroz pravno nasilje, a oni koji to prihvate, prihvataju ogromni rizik saradnje sa nekim protiv koga smo se borili”, kazao je on.

Smatra da je jedini pošteni način vraćanje mandata Pokretu Evropa sad.

“Ko zaista cijeni volju građana, to može uraditi kroz vraćanje mandata. Ukoliko se ode na vanredne lokalnee izbore odlukama DPS-a i Pokreta za Podgoricu to će biti jednako štetno i za Pokret za Podgoricu i za DPS”, kazao je on.

Čarapić je objasnio da je gradonačelnica napravila sastanak sa klubom 11 bez prisustva ostalih klubova.

“Nakon tog sastanka je pozvala ostale odbornike većine, ali zbog naših obaveza on se desio tek prošče sedmicee. To je bio unaprijed zakazan sastanak. Na tom sastanku dali su punu podršku Oliver Injac, a onda nijesu glasali za izvještaj”, izjavio je Čarapić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.