Mladen Mikijelj

Čarapić: O Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

0

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta Evropa sadi kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

– Taj sastanak će se održati najvjerovatnije 29. aprila poslije poslaničkih pitanja ministru Vladimiru Martinoviću. Dakle, nakon redovng rada u Skupštini imaćemo dijalog oko Šavnika – istakao je Čarapić u izjavi za Novu M.

Ocijenio je i da postoji velika determinacija da se pitanje Šavnika riješi.

– Neformalno razgovaramo, pokušavam da opipam puls ostalih partija da vidim koliko su spremni da idu da bi riješili ovaj problem. Iz onoga što vidim – mislim da postoji velika determinacija da se to riješi – rekao je Čarapić.

Iz opozicione Demokratske partije socijalista ponavljaju da su spremni da sjednu za sto, ali sa čvrstim stavom da razgovora i kompromisa nema ukoliko predsjednik Vlade ne povuče nezakonitu odluku o prinudnoj upravi. Ta stranka je i zaprijetila izlaskom iz Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu ukoliko se Vlada ogluši o njihov zahtjev.

– Izborna reforma je priča opozicije, jer njima odgovara da se reformiše izborno zakonodavstvo kako bi oni bili u boljoj poziciji da se takmiče sa partijama na vlasti kojima izborno zakonodavstvo daje institucionalnu prednost. Pozivam DPS da odustane od takvih ucjena – poručio je Čarapić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.