Čarapić: Ako neko ima neke zahtjeve neka javno i transparentno kaže koji su to zahtjevi kako bi mogli da se prema tome odredimo

0

Ako neko ima neke zahtjeve neka javno i transparentno kaže koji su to zahtjevi kako bi mogli da se prema tome odredimo, poruka je Vasilija Čarapića, šefa kluba odbornika Pokreta Evropa sad u Skupštini Glavnog grada, političkoj grupaciji koja je napustila ovu partiju. Naši pozivi da kažu koji su to zahtjevi, upućeni članovima političke grupacije koja je napustila PES, ostali su – bez odgovora.

Ipak, kako saznaje „Dan“ priliku da jedna strana kaže, a druga to i čuje imaće u nedjelju za kada je zakazan sastanak pet odbornika koji su napustili PES kada i Jakov Milatović, predsjednik države, i njihovih osam dojučerašnjih partijskih kolega iz PES-a. Inicijator sastanka je, kako saznajemo, posebni klub odbornika, a agenda – dogovor daljeg funkcionisanja. Pored osam odbornika PES-a pozvana je i gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Čarapić u izjavi za naš list podsjeća da je posebni klub odbornika kada je najavio formiranje kluba rekao da daje podršku vlasti, da daju podršku koalicionom sporazumu i gradonačelnici Oliveri Injac.

– Međutim, vidjeli smo da se oni nisu pojavili na sjednici Skupštine Glavnog grada i uz saglasnost DPS-a, odnosno opozicije, nisu dali kvorum za održavanje sjednice. To nije podrška vlasti to je opstrukcija vlasti. Ponavljam, oni se pozivaju na transparentan rad i neka onda transparentno i javno istaknu svoje zahtjeve, to je sve što od njih tražimo. Što se tiče Pokreta Evropa sad mi ćemo u ponedjeljak doći na sjednicu gradskog parlamenta u punom sastavu i omogućiti da se usvoje bitne tačke koje su na dnevnom redu. Za druge odbornike mi ne možemo da odgovaramo i na njima je da odluče šta žele – da li žele da daju podršku vlasti, ili žele da opstruiraju vlast. Mi im još jednom upućujemo poziv da javno i transparetno iznesu zahtjeve i shodno tome definišemo naredne korake – poručio je Čarapić.

Pet bivših odbornika PES-a prije dva dana nisu se pojavili na sjednici Skupštine Glavnog grada, poručujući da traže da se poštuje dogovor postignut kod gradonačelnice, ali ne precizirajući šta je dogovoreno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.