Bugarski sociolog Hristov: Liberali su paraziti koji uništavaju sve što je Evropa nekada stvorila

0

Vlast na Zapadu ima transnacionalni kapital koji, jednostavno, uništava sve što je Evropa nekada stvorila, uključujući i pojam religije, identiteta i kapitalizma, izjavio je bugarski sociolog Ivo Hristov televiziji „7/8“.

Cjelokupna politika posle Drugog svjetskog rata je građena na tome da se Evropi ne dozvoli da bude geopolitička sila, smatra on.

„Cjelokupna ‘Inicijativa tri mora’ je tipična anglosaksonska geopolitička tehnologija koja je usmjerena na uspostavljanje granica između Rusije i Njemačke. To je tehnologija stara kao svijet. Šta je najvažnije u svijetu? To je, naravno, Evroazija“, rekao je on.

Bugarski sociolog navodi da su razlozi za to: dvije trećine resursa, stanovništva i dvije trećine slatke vode.

„Za kontrolu Evroazije je neophodno da tamo nema dominantne sile, koja radi po principu – podijeli i vladaj. A da bi dijelila i vladala, Evropa ne bi trebalo da bude samostalna geopolitička sila posle 45. godine“, napomenuo je on.

Dodao je da se transnacionalni finansijski kapital ponaša kao parazit i ne omogućava da se kapitalizam razvija.

„Osnovni sukob u svijetu je između liberala i konzervativaca. U slučaju da konzervativci dođu na vlast i promijene situaciju na Zapadu, onda će Rusija prije ili kasnije da se vrati svojim korijenima. Ako liberalna globalna elita nastavi da vlada, Rusija se više nikada neće vratiti u to jezgro“, naveo je Hristov.

Istakao je da to što se naziva liberalizam, to je još jedan naziv transnacionalnog finansijskog kapitala i on nema granice i nacionalnost. Hristov je rekao da trenutni konflikt nije samo između liberala i konzervativaca. Dodao je da oni koje nazivaju liberalima su oni koji su protiv svega onoga što je Evropa nekada uradila i što Evropa predstavlja – nacija, crkva, religija, identičnost i razvoj kapitalizma. Zaključio je da su ti ljudi paraziti koji uništavaju kapitalizam.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.