Mladen Mikijelj

Budvanski PES: Lokalne Demokrate manipulišu nadležnostima, rješenje koje uzurpira vrtić je potpisano u suton Abazovićeve Vlade

0

Lokalna lista Demokrata iz Budve, odnosno njihove kandidatkinje i kandidati na odborničkoj listi, kalkulantski i neutemeljeno manipulišu nadležnostima i postupanjima Ministarsta za prostorno planiranje, urbanizam i državnu imovinu, saopšteno je iz Pokreta evropa sad.

Ističu da u je jeku negative kojom odiše kampanja, potcjenjujući svoje sugrađane, rješenje koje uzurpira vrtić potpisano je u suton Abazovićeve Vlade, a sada Demokrate pripisuju odgovornost Vladi u kojoj učesvuju.

“Rješenje, kojim je dozvoljena gradnja u blizini vrtića, potpisao je Državni arhitekta Vladan Stevović 10.05.2023 godine, 20 dana prije izbora vlade Milojka Spajića. Istine radi, rješenjima od 3. i 22. aprila 2024. godine koje potpisuje Srđan Gregović v.d. sekretara Sekretarijata za komunalno – stambene poslove Opštine Budva oduzima se prilazni put i predviđa rušenje ograde vrtića “Ljubica Jovanović – Maša”. Dakle, Opština Budva i njeni sekretarijati su ti koji su uzeli djeci mir”, navodi se u saopštenju.

Foto: PES
Foto: PES

Dodaju da ne samo da je netačna tvrdnja da je resorno ministarstvo odobrilo prijavu gradnje i aminovalo gradnju investitora već ovu neistinu najbolje demantuje javno dostupno rješenje kojim je zabranjena gradnja jer je prijava gradnje investitora puna nedostataka.

“Na ovaj način Vlada Milojka Spajića ispravlja nepravdu i srljanje iz greške u grešku ove lokalne samouprave koja je sama sebe dovela pred uvođenje prinudne uprave. Usljed nedostatka vizije razvoja Budve Demokrate na ovaj način i kroz nekorektno napadanje PES-a pokušavaju da prikupe glasove Budvana, ali takva kampanja zasigurno nije u interesu naših sugrađana”, saopšteno je iz PES.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.