Brnabić: Povlačenje priznanja tzv. Kosova najveći uspjeh vlasti; Do 2012. na KIM se izgubilo bukvalno sve što je moglo

0

Kandidat za predsjednika Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je najveći uspjeh aktuelne vlasti to što je od 2012. godine 28 država povuklo priznanje lažne države Kosovo.

Govoreći na sjednici Skupštine Srbije, Brnabić je rekla da se do 2012. godine na KiM izgubilo bukvalno sve što je moglo.

„Već dva puta se pomenula državna politika prema KiM u kritičkom tonu. Pa samo da vas podsjetim šta se izgubilo do 2012. godine. Sve što je moglo sve se izgubilo. Da bi ste Zapad odobrovoljili. Od 2001. kada su pustili preko 1.800 albanskih terorista, 2004. ste imali pogrom, kada su vlasti u Beogradu ćutale i nisu ništa radili nego gledali kako gori Bogorodica Ljeviška, tjeraju deca. To se završilo nakon pet dana. Onda 2008. proglašenje nezavisnosti, gdje je vlast izdala samo jedno saopštenje. Pa onda prebacivanje pregovora iz UN u Brisel. Od kada se promijenila vlast, 28 zemalja je povuklo priznanje. To je sve rezultat ove vlast i politike Aleksandra Vučića“, rekla je Brnabić danas u parlamentu.

Ona je dodala da su tadašnje vlasti iz svojih kabineta gledale kako se etnički čiste od Srba šest gradova i devet opština na KiM, kako se protjeruju ljudi, maltretiraju starci, tjeraju deca.

Istakla je da je uz povlačenje priznanja tzv. Kosova, najveći uspjeh aktuelne vlasti – jedinstvo srpskog naroda na KiM.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.