Brnabić odgovorila na nove napade na predsjednika Vučića: Ovaj opasni narativ i dalje niko, ni iz samozvane „elite“, ni iz opozicije ne osuđuje!

0

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić odgovorila je danas na nove napade na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Bilo je potrebno samo nekoliko dana nakon pokušaja ubistva slovačkog premijera Roberta Fica, u trenutku dok se još uvijek ne zna da li će on preživjeti, da „elita“ u Srbiji nastavi sa narativom koji ohrabruje, opravdava i dovodi do upravo takvih akcija, u ovom slučaju protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Ovaj opasni narativ i dalje niko – ni iz te samozvane „elite“, ni iz opozicije – ne osuđuje. Niko ne poziva da se prestane, da se ljudi uzmu u pamet, da ne šire dalje mržnju. Ovo je narativ koji, u krajnjoj instanci, dovede do toga da neko uzme oružje u ruke da bi se, na jedan ultimativno „demokratski“ način, jer drugačije ne mogu, razračunao sa Vučićem koji je, kako oni kažu, i tako već „odavno mrtav u moralnom pogledu“, koji je samo ljudska ljuštura, dakle – čovekolik, ali bez ikakvog ljudskog svojstva, uz to kriminalac, šef mafije.

Onaj ko je ovo izgovorio je duboko poremećena ličnost, a oni koji ovo dalje dijele i u ovim riječima uživaju su samo puki sledbenici ovih nesrećnih i frustriranih likova. Sve to, međutim, ne umanjuje činjenicu da je ovo otvoren poziv za nekog našeg Juraja Cintulu (umetnika i borca protiv nasilja) da riješi „problem“ Aleksandra Vučića. Dokle više?“, napisala je ona na mreži „X“.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.