Britanski ministar spoljnih poslova:Nadamo se da će Izrael odgovoriti Iranu

0
Nadamo se da će Izrael odgovoriti Iranu tako da će što manje eskalirati situaciju, poručio je britanski ministar spoljnih poslova

Izrael je jasno odlučio da uzvrati Iranu za raketne i napade dronovima, rekao je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron tokom posete Izraelu.

Svjetske sile nastoje da spriječe širenje sukoba na Bliskom istoku nakon što je Iran, prvi put direktno, napao Izrael posle granatiranja iranskog diplomatskog predstavništva u Siriji. Izrael više od šest mjeseci granatira Pojas Gaze, kao odgovor na napad Hamasa, a sada su poručili da će se osvetiti i Iranu.

„Jasno je da će Izraelci donijeti odluku da djeluju“, rekao je Kameron novinarima na početku posete Jerusalimu. „Nadamo se da će to učiniti na način koji će što manje eskalirati ovo“, dodao je.

Vašington i druge zapadne vlade se nadaju da će nove ekonomske sankcije Iranu pomoći da se Izrael ubjedi da ograniči obim svoje odmazde, navodi Rojters. Kameron je rekao da Britanija želi da vidi koordinisane sankcije Grupe sedam protiv Irana.

„G7 im mora poslati jasnu, nedvosmislenu poruku“, rekao je on.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.