Briselski tečajevi daju rezultate, Krapović je dostojan naslednik Peđe Boškovića: Rusija pokušava da podrije evropski put regiona

0

Ministar odbrane Dragan Krapović osvrnuo se na nedavnu izjavu ruskog ambasadora u Crnoj Gori Vladislava Maslenikova o tzv. evropskom putu Podgorice.

Podsjetimo, Maslenikov je u intervju Izvjestiji pomenuo da širenje EU na Balkan znači uvlačenje zemalja u regionu u konfrontaciju sa Rusijom.

Krapović je kazao nakon sjednice Vlade, da se o izjavi ruskog ambasadora nije raspravljalo danas, ali je iskoristio priliku da optuži Rusiju za podrivanje evrointegracija država regiona.

– U odnosu na ono što je rekao uvaženi ambasador Maslenikov nijesmo raspravljali o tome na Vladi iz prostog razloga jer to nije ništa novo. Rusija u kontinuitetu pokušava u skladu sa svojim interesima onako kako ih je ona definisala da podrije evropski put regiona ka EU kroz različite vrste uticaja. Međutim za nas kao Vladu to nije sad od nekog presudnog značaja da bi raspravljali na Vladi o tome. Za Vladu je, od stavova Maslenikova, značajna činjenica da je put u EU jedan od rijetkih konsenzusa u crnogorskom društvu i na crnogorskoj političkoj sceni. Ova Vlada će i u narednom periodu veoma jasno i odlučno pristupiti i realizovati vrlo efikasno sve one zadatke koji su neophodni da se naš put ka EU ka punopravnom čalnstvu ka EU ubrza maksimalno. To je moj komentar u odnosu na ono što je želja Rusije ili Maslenikova. Ja vjerujem da će to samo ostati želja – poručio je Krapović.

Krapovićev antiruski narativ ne treba da iznenađuje nikoga na političkoj sceni, ako se ima u vidu da se nedavno vratio iz Brisela sa sastanka ministara odbrana zemalja NATO pakta. Ministar iz redova Demokrata samo dosledno da sprovodi DPS-ovu histeričnu antirusku politiku, koja srećom ne održava volju naroda u Crnoj Gori. Spajićev prototip NATO Srbina nastavlja da hoda stazom koju su, po direktivi Mila Đukanovića, utabali Milica Pejanović Đurišić i Predrag Bošković.

Dok je pokrivao poziciju prvog čovjeka Budve, Krapoviću nije padalo na pamet da iskazuje ovakve stavove prema zvaničnoj Moskvi, što samo potvrđuje da sada prolazi kroz istu onu antirusku fazu koju je DPS uspješno prošao prije nekoliko godina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.