Božović (SNP): Naše majke, sestre i ćerke zaslužuju sigurnost i podršku da njihove karijere ne budu ugrožene zbog njihove uloge u porodici

0

Skraćenjem maksimalnog trajanja rada na određeno vrijeme sa 36 na 24 mjeseca, uspostavljamo ravnotežu između fleksibilnosti zapošljavanja i stabilnosti, prosperiteta i mogućnosti boljeg života naših građana, poručio je poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Bogdan Božović.

Stari zakon je, prema riječima poslanika, bio nepravedan i posebno pogađa žene kada su zaposlene na određeno vrijeme.

“Naše majke, sestre i ćerke zaslužuju sigurnost i podršku da njihove karijere ne budu ugrožene zbog njihobe uloge u porodici. Ove promjene su korak naprijed u kreiranju pravednijeg tržišta rada, gdje su prava svih radnika, posebno žena, adekvatno zaštićena”, naveo je Božović u saopštenju za medije.

Ova izmjena zakona, kaže, nije samo pitanje pravičnosti.

“Ova izmjena Zakona o radu je pitanje izgradnje društva koje cijeni i podstiče svakog pojedinca da doprinese svojim punim potencijalom.  Prethodno zakonsko rješenje je u fokusu imalo prava poslodavca, umjesto prava radnika. Bez ove izmjene Zakona, rizikujemo da naše tržište rada ostane sredstvo eksploatacije umjesto pokretač razvoja”, naglasio je Božović.

On očekuje da i ostale koleginice i kolege poslanici budu dio, kako kaže, ove borbe za pravedniji život, gdje svaki radnik ima pravo na stabilnost i sigurnost.

“Sa novim, izmijenjenim Zakonom o radu, okrećemo novu stranicu u radničkim pravima u Crnoj Gori i postavljamo temelje za ekonomiju koja štiti svoje građane, a ne iskorišćava ih”, poručio je Božović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.